Είναι κοινή πεποίθηση ότι το μπάσκετ είχε πιάσει πάτο αλλά εξίσου κοινή ότι δεν ξεκολλάει εύκολα από εκεί. Αν μη τι άλλο σε αυτό το σαιτ και κριτική κάνουμε και κυρίως ρεπορτάζ. Ρεπορταζ χωρίς υστεροβουλία χωρίς εμπάθεια, χωρίς φανατισμό. Μιλάμε λοιπόν με κόσμο και μετά γράφουμε για να διαβάζετε εσείς και να έχετε την δική σας γνώμη και κρίση. 

Είτε αφορά τις ελλείψεις στα παιδικοεφηβικά είτε την άρνηση της πχ ΕΣΚΑΝΑ να δεχθεί τις ομάδες να πληρώσουν ή και τις διαφορές με τους κριτές και τα προβλήματα στην διεξαγωγή των παιχνιδιών.

Για τις αναθέσεις στα 3×3 τα γράψαμε τον περασμένο Απρίλιο, τα θυμήθηκε μερίδα δημοσιογράφων (όχι κόκκινου χρώματος) μόλις τώρα.

Το δε μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι αν είσαι ενάντια στην ΕΟΚ είσαι υπερ του Παναθηναϊκού (που θυμήθηκε να ασχοληθεί με την διαιτησία τώρα και όχι πέρυσι τον Δεκέμβριο ή πέρυσι τον  Μάιο ή φέτος με το στήσιμο της ομάδας του) αλλά κυρίως ότι δεν πάει μπροστά το άθλημα αν δεν αναφέρεις τα κακώς κείμενα.

Δημοσιογράφοι και media groups που στηρίξανε Βασιλακόπουλο και Φασούλα μάλλον τώρα είναι με το μέρος της τωρινής ηγεσίας. Ποιος μπορεί να κατανοήσει αυτή την στροφή;

Καμία κριτική, καμία εξέλιξη για το ελληνικό μπάσκετ. Θα μου πείτε φταίει ο Λιόλιος ή ο Σβερκούνος ή οποιασδήποτε άλλος στην ΕΟΚ; Όχι  κάποιοι φταίνε. Φταίνε που δεν έχουν δίπλα τους (δεδομένο λογικά) ικανά άτομα να δουλέψουν, που κάνουν λάθος προσλήψεις (φήμες λένε μια τελευταία προσθήκη την ψάχνανε ένα μήνα μέχρι να παραιτηθεί) που τρέχουν για τα πάντα μόνοι τους με φυσικό επακόλουθο από τον πάτο που είχε φτάσει τον μπάσκετ να μην ξεκολλάει εύκολα.

Από την απέναντι μεριά έχεις τον ΕΣΑΚΕ. Δεν πέρασαν 24 ώρες από το άρθρο μας για το All Star Game της Basket League και είχαμε διορθώσεις κειμένων, διορθώσεις ωρών (μία το μεσημέρι  είπανε τελικά με ανοιχτά τα μαγαζιά) και γενικά ένα μπάχαλο.

Αλήθεια ποιος σκέφτηκε να ανοίξει ψηφοφορία Hall of Fame την Δευτέρα, να κλείσει την Πέμπτη για να καλεστούν την Παρασκευή και αρκετοί να ταξιδέψουν την Παρασκευή για να είναι στο ΟΑΚΑ το Σαββατοκύριακο;

ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΑ!

Δεν είναι ψέματα, αν θέλει η ΕΟΚ και ο ΕΣΑΚΕ να πούμε ονόματα αθλητών που παίξανε σε Basket League, εκτός Ελλάδος φυσικά και μας είπανε ότι τους κάλεσαν τηλεφωνικά και τους είπανε «μπορείς να έρθεις; -ναι μπορώ», με την ψηφοφορία να λήγει την Πέμπτη και φυσικά ακόμα περιμένουν τηλέφωνο.  Άλλοι βέβαια πήραν προσκληση χωρίς να έχει λήξει η ψηφοφορία.

Ποιοι καθόρισαν όμως τους υποψήφιους για κάθε θέση; στο Hall of Fame;

Στη λίστα με τους Hall of Famers του ΕΣΑΚΕ, ξεχάσαμε τον άνθρωπο που εσπασε μπασκετ σε all star τον Αντρέ Χάτσον, τον Στακ, τον Τσίτουμ, τον Λέβινγκστον (σιγα μωρέ τους Bulls και σημάδεψε την Α1 με εκείνο το φόλλοου καρφωμα στην Γλυφαδα), τoν Μπέργουολντ (πρωτος ριμπαουντερ για χρονια στην Α1),  τον Θερλ Μπέιλι, τον Ρέλφορντ, τον Μάσεϊ, τον Σόλομον, τον Μιλίσεβιτς, τον Ουάιτ…

 

 

 

Ποιόν όμως βάλαμε;

Τα memes ξεκίνησαν και ειλικρινά μόνο χιουμοριστικά το παραθέτουμε όχι για την επιλογή προσώπου αλλά για τις συγκυρίες που προκύπτουν…

 

 

 

 

 

 

 

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα παραχωρήσουν τους παίκτες τους για το περιβόητο All Star Game;

 

Αν δε επιβεβαιωθεί για χορηγία του… Υπουργείου Τουρισμού στο All Star Game του ΕΣΑΚΕ θα είναι ίδια πατάτα με την χορηγία στον Αργυρό για να κανει συναυλία  αλλά με λιγότερα χρήματα για να μεταδοθεί ένα παιχνίδι από την ΕΡΤ όχι το Eurosport. Εκτός αν αγοράσει πάλι η ΓΓΑ χρόνο στο Eurosport για να ανεβάσει την αξία ενός αθλητικού γεγονότος αντί να ενισχύει αθλητικές δράσεις και προγράμματα.

Μια ΕΡΤ που συνεχίζει να μην βελτιώνει το άθλημα , 20 χρόνια ίδιοι παρουσιαστές, καμία εξέλιξη τηλεοπτική (με αποκορύφωμα το ντέρμπι αιωνιών χωρίς pre game, χωρίς καλεσμένους, χωρίς καν προηγμένα στατιστικά σε οθόνες). Σε ένα κανάλι (ΕΡΤ3) με χαμηλή τηλεθέαση, χωρίς ποιότητα στην εικόνα αλλά (να τα λέμε και αυτά) γρήγορα αντανακλαστικά σε σχέση με το YouTube (τα οποία μεταδίδει η ΕΡΤ και όχι ο ΕΣΑΚΕ) 

Συγνώμη, λάθος, βάλαμε το κανάλι της ACB

Kαι πάλι λάθος, μπήκε η Ιταλία με το μέτριο πρωτάθλημα αλλά τους χιλιάδες θεατές στα γήπεδα.

Ο Δαίμων χτυπά και πάλι, μπήκε η Γαλλία αλλά τώρα το σωστό κανάλι αυτό του ΕΣΑΚΕ.

 

Το πρώτο λοιπόν ντέρμπι της σεζόν το είδαν περίπου 300.000 τηλεθεατές. Πολύ λίγοι για το ντέρμπι του ελληνικού μπάσκετ. Η τηλεθέασή του έφτασε στο 3,1% με τηλεμερίδιο στο 10% και φυσικά λίγο πιο πάνω (2.8) που είχε το ντέρμπι του Οκτωβρίου για το Super Cup.

 

 

 

 

 

 

Θα πείτε ότι τουλάχιστον οι ομάδες κέρδισαν λεφτά. Αμ δε…

ΔΣ είχε χθες, προχθες ο ΕΣΑΚΕ για την υπογραφή της συμφωνίας με την ΕΡΤ 2,5 μήνες μετά την έναρξη της σεζόν…

Α! και με λιγότερα χρήματα ανακοίνωσε ο ΕΣΑΚΕ στις έκπληκτες ομάδες!

Και που δίνει τα μισά φέτος από ότι ειχε συμφωνήσει , χωρίς πάντα κεντρικό χορηγό , στην μέση της σεζόν ενώ τα μπάτζεντ των ομάδων έχουν γίνει.

Πόσο πιο χάλια μπορεί να πάει αυτή η σχέση ;

Η διανομή του Οκτωβρίου ήταν η ακόλουθη, αναμένουμε την νέα:

ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΝΑ ΟΜΑΔΑ

Ομάδα

Ποσό

Ολυμπιακός

1.000.000

Παναθηναϊκός

900.000

ΑΕΚ

380.000

ΠΑΟΚ

350.000

Άρης

350.000

Προμηθέας Πάτρας

350.000

Κολοσσός Ρόδου

330.000

Περιστέρι

300.000

Λαύριο

210.000

Απόλλων Πάτρας

180.000

Ιωνικός Νίκαιας

165.000

Καρδίτσα

160.000

ΣΥΝΟΛΟ

4.675.000

 

Κλείνω με μια προτροπή προς την παλιά γενιά των μπασκετικών δημοσιογράφων. Το ελληνικό ποδόσφαιρο τρέχει με έτη φωτός αυτή την στιγμή, βγάζει δημοσιογράφους , έχει νέα γενιά. Κάντε το ίδιο με το μπάσκετ, εκπαιδεύεστε, γίνετε μέντορες νέων ανθρώπων. Πονάει η ψυχή μας να βλέπουμε τον νέους μπασκετικούς δημοσιογράφους στο ποδόσφαιρο ή τα ίδια και τα ίδια από τους παλιούς ανθρώπους του μπάσκετ. Κάντε ένα καλό στο άθλημα. Φέρτε νέα παιδιά με πράξεις και όχι με λόγια. Όχι όπως κάνουν κάποιοι παράγοντες ιστορικών σωματείων και μη.

Μάθετε να διακρίνουνε το καλό και το άξιο, να σταματήσουμε να προβάλλουμε λάθος πρότυπα, ανθρώπους που προσβάλλουν για να γίνουν αρεστοί ή βρίζουν για να αρέσουν αντιπάλους.