Μια υπόθεση που μεταδόθηκε σε ρυθμό αστραπής το καλοκαίρι, τελικά πήρε μια εντελώς αντίθετη κατεύθυνση αλλά εξαφανίστηκε. Ο Insider έχει τις λεπτομέρειες

Είναι ξεκάθαρο ότι υπεράνω νόμων δε βρίσκεται κανείς! Για να είμαστε ακριβείς, δεν πρέπει να βρίσκεται κανείς διότι αλλιώς δε μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Και κυρίως όταν είσαι Αρχή (σε οποιοδήποτε τομέα) θα πρέπει να λειτουργείς με βάση τους νόμους κι αν το καταργήσεις αυτό τότε θα πρέπει να μετράς αντίστροφα.

Είναι θέμα λογικής, αξιοπρέπειας και σεβασμού. Στην ΕΟΚ επιμένουν ότι «ο νόμος θα τηρείται» σε οποιαδήποτε περίπτωση κι ότι αυτό είναι αναμφισβήτητο και δε μπαίνει σε διαδικασία συζήτησης.

Το καλοκαίρι λοιπόν υπήρξε ένα θέμα όταν εκδόθηκε προσωρινή διαταγή για ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της ΕΟΚ με αφορμή τις απαιτήσεις εργαζομένων για κάποια επιδόματα. Χαμός σε διάφορα ΜΜΕ. «Δικαιώθηκαν οι υπάλληλοι» κτλ. Μια κατάσταση που φανέρωνε «πολεμική» ανάμεσα στους υπαλλήλους και τη Διοίκηση της Ομοσπονδίας, κάτι που φυσικά ούτε ίσχυε ούτε και ισχύει αλλά αποτελούσε ιδανικό όπλο για τη δημιουργία εντυπώσεων.

Και που λέτε ακολούθησε το δικαστήριο γι’ αυτά τα ασφαλιστικά, κάμποσους μήνες μετά. Συγκεκριμένα την Πέμπτη (20/10). Ποια ήταν η κατάληξη; Τα ασφαλιστικά απορρίφθηκαν. Με την αιτιολογία ότι η ΕΟΚ ακολούθησε ό,τι ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Βλέπετε κάποια ανακολουθία; Σε ό,τι αφορά στην Ομοσπονδία, σε καμία περίπτωση. «Τι λέει ο νόμος; Αυτό θα κάνουμε»! Ξεκάθαρο προς όλους και μάλιστα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας και της προοπτικής του κοινού στόχου, δηλαδή της βελτίωσης του μπάσκετ στη χώρα μας.

Η ανακολουθία έγκειται σ’ εκείνους που είχαν «ξεσηκώσει» ένα θέμα προς δημιουργία εντυπώσεων και δεν αναφέρθηκαν στη συνέχεια. Κι αυτό κάτι δείχνει. Σίγουρα δεν εκθέτει την Ομοσπονδία αλλά εκείνους που επιδιώκουν την αποσταθεροποίηση με πυροτεχνήματα και φωτοβολίδες. Χωρίς ουσία, πάντα.

Tags:
The Insider