Πως τα φέρνει καμιά φορά η ζωή. Η Adidas είναι η εταιρεία που ντύνει τον Παναθηναϊκό και φυσικά ντύνει και το Ρικ Πιτίνο. Όλα καλά μέχρι εδώ. Το ωραίο είναι όμως, ότι ο Αμερικανός προπονητής όταν ήταν στις ΗΠΑ είχε πάει στα δικαστήρια τον αθλητικό κολοσσό που τα ρούχα του φοράνε οι πράσινοι και ο Πιτίνο. Πως γίνεται αυτό; Όλα γίνονται σε αυτό τον κόσμο…

Η περιπέτεια με την δωροδοκία

Ο Πιτίνο είχε αποπεμφθεί από το NCAA και το Πανεπιστήμιο Λούιβιλ (μάλιστα του αφαίρεσαν τον τίτλο που κατακτήσει το 2013 με τον 66χρονο κόουτς του Παναθηναϊκού τότε στον πάγκο. Όλα έγιναν μετά από έρευνα του FBI που αποκάλυψε ότι ο πολύπειρος προπονητής και το Κολέγιο πιάστηκαν να δωροδοκούν νεαρούς παίκτες για να τους δελεάσουν να φοιτήσουν στο Λούιβιλ και να παίξουν φυσικά και στην ομάδα.

Στην έρευνα είχε εμπλακεί και η Adidas που είχε κλείσει συμφωνία για το αθλητικό υλικό του Λούιβιλ και έντυνε την ομάδα και τον Πιτίνο. Η μεγάλη αθλητική εταιρία είχε εξηγήσει πάντως, ότι το μόνο που έκανε ήταν να προσπαθεί να κλείσει συμφωνίες για να ντύσει με τα προϊόντα της τους παίκτες.

Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο και ο Πιτίνο τιμωρήθηκε με αποπομπή από το NCAA, η Adidas ακύρωσε το συμβόλαιο που είχε με τον Αμερικανό κόουτς.

Το θέμα παραπέμφθηκε σε Διαιτησία

Ο Πιτίνο πήγε το θέμα με την εταιρεία στα δικαστήρια καθώς θεωρούσε ότι κακώς ακυρώθηκε το συμβόλαιό του. Η υπόθεση εκδικάστηκε στο Ομοσπονδιακό δικαστήριο του Κεντάκι τον Αύγουστο του 2018. Ο δικαστής Ντέιβιντ Α. Χέιλ, όμως, έκρινε ότι το θέμα δεν πρέπει να λυθεί δικαστικά και παρέπεμψε τις δυο πλευρές στην λύση της Διαιτησίας. Η υπόθεση Διαιτησίας μάλιστα αναμενόταν να διεξαχθεί στο Ορεγκον, όπου είναι τα γραφεία της εταιρείας.