Από την κίνηση του Ταυρόπουλου προς τον Καρατζά στον τελικό του UNICEF TROPHY και τις εξαιρετικές δηλώσεις του Μάνταλου, στην αποχώρηση του Δάγλα από τον Έσπερο που συνοδεύτηκε από αιχμές. Γράφει ο Insider

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του Εσπέρου για την αιφνιδιαστική αποχώρηση του Αλέκου Δάγλα, με προορισμό τον Πρωτέα Βούλας, δύο πράγματα μπορείς να καταλάβεις:

Πρώτον ότι στον Έσπερο είναι έξω φρενών από τη συμπεριφορά του πρώην-πλέον- προπονητή τους ο οποίος έφυγε από την ομάδα εντελώς ξαφνικά. Δεύτερον, για να αποχωρήσει ο Δάγλας έτσι απότομα τότε σίγουρα κάτι τον ενοχλούσε στον Έσπερο.
Πάμε να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Να ξεκαθαρίσουμε πρωτίστως ότι στον Έσπερο είναι πληρωμένοι ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ, άρα οικονομικό θέμα δεν υφίσταται.

Σε ό,τι αφορά στους στόχους της ομάδας, με τις εκτός έδρας νίκες επί του ΟΦΗ και του Διαγόρα αλλά και τις ήττες με μικρή διαφορά από Πεύκη και Δούκα εκτός έδρας, όχι απλώς ήταν μέσα στους στόχους του αλλά έχει σοβαρές πιθανότητες είτε να αποφύγει τα play out είτε να μπει σε αυτά με 2-0 επί του αντιπάλου του.

Τι στενοχωρούσε τον Δάγλα; Ο Insider έμαθε ότι στο στενό του κύκλο ο προπονητής επικαλέστηκε «ανασφάλεια» ότι δηλαδή δε θεωρούσε σταθερή τη θέση του στην ομάδα. Δε ξέρουμε κατά πόσο ισχύει αυτό, πολύ δε περισσότερο όταν απολάμβανε της στήριξης τόσο των παικτών (και ειδικά των έμπειρων) όσο και ανθρώπων που ασχολούνται με την ομάδα.
Απ’ εκεί και πέρα, όσο κι αν σεβόμαστε τις προσωπικές επιθυμίες και το ψυχισμό κάθε ανθρώπου, δε μπορούμε παρά να θεωρήσουμε εντελώς λανθασμένη την κίνηση του έμπειρου προπονητή. Όχι στην επιλογή της ομάδας (ο Πρωτέας Βούλας είναι σοβαρός σύλλογος) αλλά στον τρόπο που λειτούργησε.

Για να πάει ο Πρωτέας Βούλας σε προπονητή από την ίδια κατηγορία, από τον ίδιο όμιλο, που έχει δουλειά, πάει να πει ότι ο ίδιος ο προπονητής έθετε εαυτό διαθέσιμο.

Η πρόταση «θα τα πούμε κατά πρόσωπο κι όχι από το τηλέφωνο» στην ανακοίνωση του Εσπέρου, φανερώνει ότι ο Δάγλας αποχώρησε τηλεφωνικά (!) κάτι που επίσης δεν είναι σωστό όταν πρόκειται για λεπτό ζήτημα. Σε τέτοια περίπτωση κάνεις συνάντηση δια ζώσης, όχι τηλεφωνική. Εξηγείς το λόγο που φεύγεις, διευκρινίζεις τι σε οδήγησε σε αυτή την απόφαση και δεν αφήνεις διοίκηση και παίκτες να αισθάνονται «προδομένοι»

Λίγες μέρες αφότου ο Περικλής Ταυρόπουλος χάρισε το βραβείο του UNICEF TROPHY στον Αλέξανδρο Καρατζά και ο Γιώργος Μάνταλος έκανε αυτές τις υπέροχες δηλώσεις για τον αγώνα με τον Αίαντα Ευόσμου, έρχεται αυτή η αδέξια συμπεριφορά του (πολύπειρου) Αλέκου Δάγλα για να δείξει ότι ακόμα έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι να λειτουργήσουμε σωστά.
Επίσης καλό θα ήταν να μάθουμε και την άποψη του ΣΕΠΚ επί του προκειμένου ζητήματος, για το αν δηλαδή ένα μέλος του λειτούργησε δεοντολογικά.

Tags:
The Insider