Απ’ όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, ο Insider κράτησε το πλέον φιλόδοξο. Που θα αλλάξει το χάρτη και θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Η αλήθεια είναι ότι όποιος θέλει να δουλέψει θα κάνει και σωστά και θα κάνει και λάθη. Λογικό είναι αυτό από τη στιγμή κατά την οποία υπάρχει διάθεση και η οποία αποτυπώνεται με την τεράστια πρόοδο που παρατηρείται στις εθνικές κατηγορίες.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η υπερφόρτωση του είχε παρατηρηθεί στις εθνικές κατηγορίες δημιουργούσε μία κατάσταση μάλλον δυσάρεστη για τη νέα διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Που θα έπρεπε επάνω σε μία κατάσταση μη βιώσιμη να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές.

Βήματα έγιναν. Θα μπορούσα να πω ότι έγιναν άλματα, αλλά νομίζω ότι είναι προτιμότερο να κρατάμε χαμηλά την μπάλα.

Στην τελευταία του συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Βαγγέλης Λιόλιος ανέλυσε την κατάσταση διεξοδικά, με επιχειρήματα και με παραδείγματα.

Αυτό που κράτησα είναι το ακόλουθο απόσπασμα:

“Για εμένα το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ που θα υλοποιηθεί είναι η αυτόματη μετάδοση αγώνων μέσα από κάμερες που θα υπάρχουν στα γήπεδα χωρίς κανένα κόστος των ομάδων, ενώ αντίθετα θα έχουν έσοδα. Εκεί θα «απαιτήσουμε» και ως Ομοσπονδία τα έσοδα αυτά να πάνε σε καλύτερη οργάνωση. Έτσι, το μπάσκετ δε θα είναι των δέκα brand, αλλά όλης της Ελλάδος”.

Ειδικά η τελευταία πρόταση είναι όλα τα λεφτά. Το μεγάλο project με την αυτόματη μετάδοση αγώνων μέσα από κάμερες σε όλα τα γήπεδα είναι η πραγμάτωση μιας επιθυμίας να φτάσει στο μπάσκετ παντού.

Να μην είναι κανείς αποκλεισμένος, να μην είναι κάνεις μόνος του.

Αν συνυπολογίσουμε ότι στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της ΕΟΚ είχε αναφέρει οι αγώνες της Elite League και οι περισσότεροι της Α1 Γυναικών θα μεταδίδονται διαδικτυακά τότε έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα μεγάλο βήμα.

Στην ουσία το μπάσκετ βγαίνει στον κόσμο βγαίνει στο λαό. Φεύγει από το καβούκι του και μάλιστα από τις εθνικές κατηγορίες όπου βρίσκεται ο αληθινός μπασκετοκοσμος.

Η εξωστρέφεια πάντοτε λειτουργεί θετικά. Και αυτό το μαντάτο ήταν ίσως από τα καλύτερα που έχω ακούσει το τελευταίο διάστημα