Ο Ολυμπιακός έχει περάσει πολλές μπόρες και διακυμάνσεις φέτος και πολλές φορές βρέθηκε να είναι σε δύσκολη θέση και “τελειωμένος”όπως λέμε…Είτε σε παιχνίδια,είτε όταν διακυβευόταν περισσότερα.. Ομως αυτή η ομάδα έχει πολύ βαριά φανέλα και έτσι δίνει απαντήσεις στα δύσκολα παίρνοντας μεγάλα διπλά!

Μέσα στην σεζόν ο Σφαιρόπουλος και οι παίκτες του βρέθηκαν σε μεγάλη πίεση και μόνο μια φορά δεν ανταποκρίθηκαν σωστά. Την πρώτη φορά μετά την 20αρα στην Ευρωλίγκα στην Βαρκελώνη με 73-51 από την Μπαρτσελόνα και την ήττα καπάκι στο ΣΕΦ από τον ΠΑΟ με 62-70 είχαμε γκρίνια. Η ομάδα κόλλαγε στην επίθεση και ειδικά ο τρόπος με τις ήττες αυτές και επίσης και λόγω ΠΑΟ πόνεσε. Ομως ο Ολυμπιακός απάντησε με παλικαρίσιο διπλό μέσα στην πρωταθλήτρια Φενέρ στην Τουρκία με ένα μεγάλο παιχνίδι στην επίθεση και το νερό μπήκε στο αυλάκι και όλα ξεχάστηκαν. Μετά υπάρχει μια δυάδα αγώνων πάλι με γκρίνια. Κερδίζει στην παράταση μέσα στο ΣΕΦ την…μισή Ρεάλ και με τύχη αφού είχε διψήφιες διαφορές. Και καπάκι την επόμενη εβδομάδα αυτοκτονεί στο Μπάμπεργκ όταν από +12 χάνει με ένα τρομερό σκορ( 17-7!)στην 4η περίοδο και νέες μουρμούρες.Και μετά υποδέχεται μισός ο ίδιος από τραυματισμούς την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ και την κερδίζει με 88-86 με ένα τρομερό ειδικά επιθετικά παιχνίδι!

Στις αρχές Γενάρη έρχεται η ταπείνωση στην Βιτόρια με την συντριβή με 86-54 από την Μπασκόνια και νέα γκρίνια για αδιαφορία κτλ. Ακολουθεί μια επιβλητική 30αρα με την Μακάμπι στο ΣΕΦ με 94-64. Πάμε σε νέο γύρο αμφισβήτησης με την συντριβή πάλι με 30π. στην Μόσχα από την Χίμκι και καπάκι το σοκ στον “αδελφό” Αστέρα με κάτω τα χέρια μάλιστα. Νέα αμφισβήτηση και φωνές για αλλαγές προπονητή και παικτών.

Και τι κάνει ο Ολυμπιακός; Διαλύει με 95-70 στο ΣΕΦ με τρομερό Σπανούλη την πρωταθλήτρια Ευρώπης πάλι Φενέρ και καπάκι πάει στην Μαδρίτη και κερδίζει την Ρεάλ με 80-79 και εξασφαλίζει και την 3η θέση! Ακολουθει ένα φινάλε με 4 ήττες στα 5 τελευταία βασικά αδιάφορα πάντως παιχνίδια στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκα και έρχεται η σειρά με την Ζάλγκιρις στα πλέι οφ που είναι φαβορί.

Η έδρα χάνεται και είναι η μοναδική φορά φέτος που ο Ολυμπιακός δεν έβγαλε “εγώ” και αντίδραση και έχασε εύκολα στο Κάουνας και τα δύο ματς και αποκλείστηκε. Με όλα αυτά μπήκε στα Ελληνικά πλέι οφ μουδιασμένος και αουτσάιντερ, αγκομάχησε να κερδίσει εντός δύο αγώνες με Κύμη και Προμηθέα χάνοντας διαφορές 25 και 20π. και πήγε στο ΟΑΚΑ ακόμα και με τον κόσμο του να λέει να αποφύγουμε την 30αρα! Και τι έγινε μετά; Πάλι ο Ολυμπιακός έδειξε πόσο βαριά φανέλα έχει και έκανε το μπρέικ μέσα στο ΟΑΚΑ με ένα εντυπωσιακό παιχνίδι σε άμυνα, διάβασμα, συγκέντρωση όταν τον είχαν όλοι “τελειωμένο”και πληγωμένο και με την πλάτη στο τοίχο. Και κέρδισε με περίπατο από -10 τον ΠΑΟ!