Ο πάντα εγκρατής και κόσμιος Νίκος Ζήσης, αρκέστηκε στην τυπική απάντηση “θα μπορούσα να έχω πάει στον Ολυμπιακό πριν 1,5 χρόνο, όμως τα πράγματα ήρθαν αλλιώς”, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να ήταν αυτός ο παίκτης που θα καλύψει τώρα το κενό του Ντάνιελ Χάκετ.

Ανθρωποι που τον γνωρίζουν καλά, όμως, υποστηρίζουν ότι εκείνη η περίπτωση τον είχε πραγματικά δυσαρεστήσει. Ηταν το καλοκαίρι του 2015, όντας ελεύθερος και με τις διαπαγματεύσεις με τον Ολυμπιακό να έχουν προχωρήσει πολύ και σχεδόν να έχει επέλθει συμφωνία στους όρους μιας πιθανής συνεγασίας.

Τότε, όμως, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είχε κρίνει ότι δεν ταίραζε στα αγωνιστικά του πλάνα. Ο Ζήσης, ο οποίος ήθελε και να επαναπατριστεί μετά από τόσα χρόνια στο εξωτερικό, αλλά και να παίξει μια φορά και σε κλαμπ, πέραν της Εθνικής, με τον “διόσκουρό” του Βασίλη Σπανούλη, είχε δυσαρεστηθεί πολύ. Το είχε διαμηνύσει μάλιστα, μέσω τρίτου, στον Σφαιρόπουλο το ότι πίστευε ότι μπορούσε να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό και δεν περίμενε την άρνηση.

Η συνέχεια τον έφερε στη Μπάμπεργκ, διατηρήθηκε σε υψηλό επίπεδο σε μια ομάδα που χτίστηκε γύρω του και όπως φαίνεται και τώρα, το μπασκετικό του ριζικό δεν ήθελε ποτέ να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.