Μια περίεργη ιστορία με… παρακλάδια εκτυλίσσεται εσχάτως στο εσωτερικό της διοίκησης μιας ομάδας Α1. Το θέμα δεν έχει πάρει έκταση, αφ’ ενός επειδή στην ομάδα όλα λειτουργούν ρολόι και δεν υπάρχουν ενδείξεις της παραμικρής δυσλειτουργίας, αφ’ ετέρου και επειδή οι εμπλεκόμενοι δε δίνουν την εντύπωση ότι έχουν έστω διαφωνίες.

Το ένα παρακλάδι, αφορά στο μεγάλο αφεντικό που έχει αρχίσει να πιέζεται από το οικογενειακό του περιβάλλον επειδή ξοδεύει πολλά χρήματα για το μεράκι του, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ανταπόδοση, όπως του λένε. Οχι ότι τον κάμπτουν προς το παρών, αλλά τον πιέζουν.

Το άλλο παρακλάδι αφορά στον άμεσο συνεργάτη του στην ομάδα, ο οποίος θέλει να… περάσει τις γραμμές του παρκέ. Εχει αρχίσει να έχει γνώμη για πολλά θέματα του αγωνιστικού και παρότι παραμένει διακριτικός, κάνει σχέδια επί χάρτου για πιθανές αλλαγές που θα χρειαστούν. Το πρόβλημα είναι ότι άρχισε να μοιράζεται τις σκέψεις του και με λίγους φίλους του, κάποιος μίλησε, κάτι γράφτηκε για επικείμενες αλλαγές που ουδείς είχε καν σκεφτεί στην ομάδα και γρήγορα βρέθηκε η άκρη του νήματος.

Θα έλεγε κανείς ότι αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Και έτσι είναι, μόνο που αν αρχίσουν να συμβαίνουν, μερικές φορές χάνεται ο έλεγχος. Από την μία ή, την άλλη περίπτωση, μπορεί να προκύψουν απρόοπτα.