Δεν είναι μόνο οι υποψήφιοι καναλάρχες που κορυφώνουν την μάχη τους από σήμερα το πρωί για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και στα… λημέρια μας οι έξι υποψήφιοι για την μία «πρόσκληση» στην Α1 που κάνουν τις δικές τους κινήσεις.

Οι φάκελοι έχουν κατατεθεί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι υποψήφιοι… άραξαν και περιμένουν την απόφαση της πενταμελούς επιτροπής. Κάθε άλλο, αφού κινούνται με στόχο να κάνουν όσο μπορούν πιο ισχυρή τη δική τους υποψηφιότητα και αυτό γίνεται και μέσω… αποδυνάμωσης των αντιπάλων.

Οι ψίθυροι λένε ότι βρίσκονται… καθ’ οδόν «μπουγιουρντί» από τη FIBA, καινούργια ή επικαιροποιημένα που αφορούν σε κάποιες παλιές ή… ακόμα παλιότερες αμαρτίες. Τα οποία φυσικά και βρίσκονται καθ’ οδόν επειδή κάποιοι το επιδίωξαν. Και τα οποία επίσης φυσικά είναι σε γνώση αυτών που υποθετικά θα πληγούν , αλλά αυτοί χαμογελούν με νόημα, λέγοντας ότι τα πάντα είναι ρυθμισμένα και δεν μπορούν να πλήξουν στο παραμικρό τα τωρινά εγχειρήματα.

Το ποιος έχει δίκιο, ποιος έχει κρυφά όπλα και ποιος εν τέλει θα χαμογελάσει, θα το δούμε σύντομα. Η όλη διαδικασία πάντως, μόνο αδιάφορα δεν εξελίσσεται.