Ακόμα πανηγυρίζουν στον ΠΑΟ για τον φετινό τίτλο, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι πρέπει να γίνουν άμεσες κινήσεις για τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς και να μπουν οι στόχοι. Το πρώτο μέλημα των πρασίνων είναι να ενισχυθεί ο Ελληνικός κορμός. Και υπάρχουν πολλά ερωτηματικά που θα ήταν πολύ περισσότερα βέβαια αν είχε χαθεί το πρωτάθλημα και είχε χαρακτηριστεί αποτυχημένη η σεζόν. 

Ο πρώτος στόχος της ομάδας είναι πλέον να παραμείνει ο Νικ Καλάθης και όπως έχουμε αποκαλύψει έχει δεχθεί ήδη ηγεμονική πρόταση και είναι αρχικά θετικός αφού είναι δύσκολο να βρει στο ΝΒΑ συμβόλαια με πάνω από 6 εκατ. (σ.σ.: ώστε να λάβει καθαρά τα 3 εκατ. αφού εκεί πληρώνει ο παίκτης την εφορία) και ταυτόχρονα να έχει και σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Οι προτάσεις από ΤΣΣΚΑ και Μπαρτσελόνα δεν ξέρουμε αν είναι επίσημες αλλά δεν ενθουσιάζουν τον Έλληνα διεθνή γκαρντ που αισθάνεται βασιλιάς πλέον στον ΠΑΟ. Οι πράσινοι θα περιμένουν την εξέλιξη αυτή και μετά θα κάνουν τις άλλες κινήσεις τους.

Πάμε στα υπόλοιπα. Ο Παππάς έδειξε μέσα στην σεζόν ότι μπορεί να ηγηθεί στα δύσκολα στην επίθεση και να φτιάξει ένα ιδανικό δίδυμο με τον Καλάθη. Ομως η άφιξη του Τζέιμς τον έβγαλε από τα νερά του μιας και είναι παίκτης ψυχολογίας και έχασε τον χρόνο του με αποτέλεσμα να πέσει κατακόρυφα η αποδοσή του. Στον πιο καθοριστικό τελικό πάντως ήταν καθοριστικός και έτσι κέρδισε πάλι κόσμο και διοίκηση. Αν δεν μείνει ο Τζέιμς ο Παππάς που είναι ελεύθερος θα δεχθεί μια πολύ καλή πρόταση και θα έχει θέση βασικού και θα παραμέινει. Και αυτό είναι και το πιο πιθανό σενάριο καθώς είναι και Έλληνας και δεμένος με τον κόσμο και φθηνότερος από τον Τζέιμς που έχει μεγάλο κασέ και προτάσεις.

Χωρίς συμβόλαιο είναι οι Σίνγκλετον, Ρίβερς, Λοτζέσκι και Ογκαστ. Ο πρώτος έχει μεγάλες προτάσεις από την Φενέρ βασικά και μάλλον θα αποχαιρετήσει καθώς δεν είναι και τόσο ευχαριστημένοι για το φετινό 1,3 εκατ. στην ομάδα. Ο Ρίβερς έγινε σταρ αλλά είχε κάθετη πτώση και τραυματισμούς και αν επιμείνει να ζητά σχεδόν 700.000 μάλλον δεν θα γίνει πρόταση. Ο παίκτης ήδη ακούγεται έντονα για την Μπάγερν. Ο Όγκαστ δεν έπιασε, δεν παίρνει λίγα λεφτά και έχει το μυαλό του στο ΝΒΑ οπότε μάλλον θα χαιρετήσει. Ο Λοτζέσκι είχε τραυματισμούς πάλι αλλά βοήθησε στο τέλος στους τελικούς. Επειδή παίζει και στο “2” έχει κάποιες ελπίδες με προσιτά χρήματα.

Ο ΠΑΟ έχει οψιόν για τους Βουγιούκα, Γκάμπριελ και Ντένμον. Ο πρώτος θα παραμείνει μάλλον καθότι έδωσε αυτά που περίμεναν. Ο Ντένμον μένει.Ο Γκάμπριελ κόπηκε από τους τελικούς και με τα 600.000 της νέας σεζόν είναι αδύνατο να παραμείνει, Συμβόλαιο έχουν οι Θανάσης Αντετοκούνμπο, Μήτογλου, Γκιστ, Λεκαβίτσιους και Γιώργος Καλαϊτζάκης.

Για τον Λιθουανό αν υπήρχε δυνατότητα να σπάσει το συμβόλαιο δεν θα ήταν απίθανο να το έκανε ο ΠΑΟ καθώς δεν προσέφερε ότι περίμεναν ειδικά στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα και τους τελικούς. Ερωτηματικό και ο Πέιν αν και θα ψάξει κάτι καλύτερο ο ΠΑΟ.

Από εκεί και πέρα υπάρχου οι δανεικοί Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης. Αγνωστο τι θα αποφασίσει ο Πασκουάλ. Ο Παναθηναϊκός θα κοιτάξει πάντως Έλληνες παίκτες όπως ο Παπαπέτρου που στην θέση “3” δεν υπάρχει άλλωστε βασικός παίκτης ενώ και ο Βεζένκοφ μπορεί να απασχολήσει. Ολα θα πάρουν την σειρά τους πάντως μετά την υπόθεση Καλάθη.

 

Tags:
ΠΑΟ