Η φετινή άνευ προηγουμένου -καθώς πέρσι με τον Μπαρτζώκα υπήρχαν δικαιολογίεςκρίση της Μπαρτσελόνα και διασυρμός της στην Ευρωλίγκα, απαιτούν μια μεγάλη απάντηση από την δίοικηση των Καταλανών. Και αυτό καθώς δεν πάει να μείνει εκτός πλέι οφ πάλι ολόκληρη Μπάρτσα. Η δίοικηση των Καταλανών θέλει να κάνει το κόλπο γκρόσο. Από πέρσι προσπάθησε να πάρει στην Βαρκελώνη τον αγαπημένο της Σάρας, τον πιο εξελίξιμο τεχνικό στην Ευρώπη. Και μετά το θαύμα της Ζάλγκιρις φέτος ειναι δεδομένο ότι ο Λιθουανός τεχνικός αποτελεί στόχο της μισής Ευρώπης! Ακόμα και ο ΠΑΟ μπορεί να ενδιαφερθεί καθώς πρώτος είχε ασχοληθεί μην ξεχνάμε ο Δ.Γιαννακόπουλος όταν ακόμα ήταν παίκτης ο Σάρας και ας έχει τον Πασκουάλ προς το παρόν τουλάχιστον. Δεδομένο θεωρείται το ενδιαφέρον της Μακάμπι αλλά τα πολλά λεφτά τα έχει η Μπάρτσα.

 Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας από την Ισπανία έχει γίνει ήδη επαφή με τον Σάρας ώστε το καλοκαίρι εφόσον όπως αναμένεται αποφασίσει να κάνει το άλμα στην προπονητική του καριέρα,να πάει Βαρκελώνη.Οι ίδιες πηγές μάλιστα αναφέρουν ότι στον Σάρας θα δωθεί κλειστό 4ετές συμβόλαιο με αποδοχές στα 10εκ ευρώ συν τα πριμ που θα τον καθιστούν τον πιο ακριβοπληρωμένο στην Ευρώπη! Και όχι μόνο αυτό. Στον Γιασικεβίτσιους θα δωθεί μπάτζετ καθαρά αγωνιστικό 20εκ ευρώ και με το δικαίωμα να ξηλώσει τα πάντα, ακόμα και τον Ναβάρο και να στήσει την ομάδα από την αρχή κυριολεκτικά,κάτι που δεν έγινε με τον Μπαρτζώκα για παράδειγμα.

 Μάλιστα ήδη λέγεται ότι από την ομάδα θα αποτελέσει παρελθόν ο Ναβάρο και ότι η Μπαρτσελόνα θα κτυπήσει μεγάλα ονόματα όπως ο Καλάθης του ΠΑΟ και ο Σάρας θα φέρει από το Κάουνας αθλητές δικά του παιδιά όπως Πάνγκος,Ουλανόβας,Ντέιβις και ίσως και άλλους! Και ότι θα στήσει τα πάντα από την αρχή και θα είναι το απόλυτο αφεντικό μέσα και έξω από τα αποδυτήρια.