Ένας χαμός γίνεται στα μπασκετικά στέκια για το θέμα του μπάτζετ του Περιστερίου και τον κίνδυνο εκτροχιασμού του συλλόγου οικονομικά. Όμως η αλήθεια είναι ότι όχι απλά δεν υπάρχει ανησυχία, αλλά τουναντίον και ευφορία καθώς η έλευση του legend Σπανούλη αλλάζει όλα μα όλα τα δεδομένα.

Το αγωνιστικό μπάτζετ της ομάδας δεν θα διπλασιαστεί και ούτε θα εκτοξευθεί. Γι’ αυτό άλλωστε και δεν θα αποκτηθούν παίκτες που θα ήθελε ο νέος προπονητής της ομάδας αλλά το κασέ τους κρίθηκε μεγάλο. Το Περιστέρι θα ανεβάσει το μπάτζετ στο 1.3 εκ. για το αγωνιστικό κομμάτι. Και όλα μαζί θα πλησιάσουν τα 2 εκ. με μικρές αποκλίσεις και ειδικά αν υπάρξουν προσθαφαιρέσεις ως είθισται στην διάρκεια της σεζόν. Χρήματα που είναι εύκολο να διαθέσει η διοίκηση έχοντας άνεση οικονομική αν και δεν θέλει να ξεφεύγει.

Το brand Σπανούλης όμως από μόνο του φέρνει έσοδα στα ταμεία του συλλόγου και ανεβάζει τις χρηματικές ροές. Ακόμα και χορηγοί ανέβασαν κατά 100 χιλ. συνολικά τις συμφωνίες τους με την άφιξη του Σπανούλη. Ακόμα υπολογίστε τα διαρκείας που πάνε για ρεκόρ αλλά και νέες χορηγίες που έρχονται στον σύλλογο.

Ο Σπανούλης ανεβάζει το brand του συλλόγου και αυτό μεταφράζεται σε έσοδα. Άλλωστε και η συμμετοχή με wildcard λόγω ακριβώς Σπανούλη στο ΒCL φέρνει και από εκεί έσοδα. Συνεπώς τα χρήματα της αύξησης του μπάτζετ κατά 30% έχουν ήδη βγει!

Από εκεί και πέρα η ομάδα θα έχει στόχο αρχικά την τετράδα μετά την κακή περσινή σεζόν και ακόμα και την 3η θέση. Και μια καλή πορεία στο ΒCL. Αν όλα πάνε καλά του χρόνου το Περιστέρι θα κοιτάξει αυξάνοντας και το μπάτζετ να πάει για διάκριση στην Ευρώπη.
Μην ξεχνάμε επίσης ότι η άφιξη Σπανούλη στο Περιστέρι στον νέο του ρόλο σαν προπονητή, δεν αποκλείεται να φέρει και κάποια συμμετοχή επιχειρηματία με την μορφή να δώσει ένα χορηγικό ποσό-δώρο για την απόκτηση κάποιου παίκτη!

Το βέβαιο είναι ότι το όνομα του Σπανούλη φέρνει άλλο αέρα και άλλα έσοδα στο Περιστέρι και μαζί του ανεβαίνει ήδη και το brand του ιστορικού συλλόγου!