Η Ισπανική ομάδα και κάτοχος πέρσι του Τσάμπιονς Λιγκ, ξεκίνησε άσχημα φέτος και στο μέσο της σεζόν ανέλαβε ο Έλληνας τεχνικός. Που με την σειρά του δεν ξεκίνησε άσχημα αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη με την ομάδα να αποτυγχάνει και στην Ευρώπη αλλά και στην Ισπανία να κινδυνεύει να χάσει τα πλέι οφ αν και στόχος ήταν βασικά η εξάδα.

Η ομάδα έχει 5 ήττες στα 8 τελευταία παιχνίδια και είναι στην 10η θέση πια και μια νίκη πίσω από την οκτάδα 7 αγωνιστικές προ του τέλους. Όμως στην νησιώτικη ομάδα επικρατεί μεγάλη απογοήτευση από το σοκ με την αδιάφορη μέτρια νεοφώτιστη Χιπούσκοα εντός έδρας. Η Τενερίφη σε ένα παιχνίδι που ήταν θεωρητικά εύκολο γι αυτήν,προηγήθηκε με 56-35 στο ημίχρονο και ..κατάφερε να χάσει με 88-92 και καθαρά στο τέλος!

Από τον Μάρτη υπάρχει η ήττα από την Ανδόρα μέσα, ενώ κέρδισε στην παράταση εντός την αδύνατη φέτος Σαραγόσα και στο πόντο την επίσης ουραγό Μπανταλόνα .Όλα αυτά δημιουργούν τριγμούς στην εικόνα του Κατσικάρη στην Τενερίφη καθότι είναι αγαπητός στην Ισπανία και οι πληροφορίες λένε ότι αν χάσει τελικά η ομάδα του τα πλέι οφ θα λυθεί η συνεργασία