Οι παίκτες του Ηρακλή εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ομάδας Θοδωρή Ριζούλη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα οι καλαθοσφαιριστές του Γηραιού ανέφεραν ότι ναι μεν αναλαμβάνουν το κομμάτι της ευθύνης που τους αναλογεί, ωστόσο υπογράμμισαν ότι καλούνταν να αγωνίζονται σε πολύ αντίξοες συνθήκες καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν που δεν αρμόζουν σε ομάδα πρωταθληματισμού. Λίγη ώρα μετά τα όσα ανέφεραν οι αθλητές των “κυανόλευκων”, ο Θοδωρής Ριζούλης απάντησε με δική του δήλωση και υπογράμμισε ότι δεν κατηγόρησε ποτέ κανέναν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των παικτών του Ηρακλή:

Αποποίηση των ευθυνών.
Το εύκολο είναι να μεταβιβάσεις τις ευθύνες όταν υπάρχουν άνθρωποι που σιωπούν σεβόμενοι την αγωνία του κόσμου και την ιστορία της ομάδας.
Καλό θα ήταν ο μονίμως απών μεγαλομέτοχος να σεβόταν έστω και στα ψέματα την προσπάθεια παικτών που «ΛΥΓΙΣΑΝ» (όπως διαλαλεί αριστερά και δεξιά) . Αγωνιζόντουσαν σε συνθήκες αντίξοες για οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να κάνει «πρωταθλητισμό».
«Πρωταθλητισμός» και «λύγισαν» μπαίνουν σε εισαγωγικά καθώς φανταζόμαστε ότι η αλλαγή 4 προπονητών 3 βοηθών 2 γυμναστών και η απουσία φυσιοθεραπευτή όλη τη χρονιά, μάλλον έθεταν σε κίνδυνο την σωματική και ψυχική υγεία των παικτών παρά βοήθησαν στην επίτευξη των στόχων της ομάδας.
Και αυτά είναι πολύ λίγα απ’ όσα συνέβησαν.
Οπότε μην προκαλείτε για τις εντυπώσεις ώστε να μην χρειαστεί να επεκταθούμε.
Για το οικονομικό σκέλος δεν θα αναφέρουμε κάτι, σεβόμενοι τα προβλήματα της κοινωνίας. Όλοι γνωρίζουν την κακή κατάσταση που ταλαιπωρούσε και συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους πάντες στον σύλλογο.
Δυστυχώς η σιωπή των παικτών πάντα δίνει τον χώρο στους θρασείς να “κάνουν το κομμάτι τους”.
Αναλαμβάνουμε φυσικά το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί και δεχόμαστε την κριτική γιατί αυτή είναι η δουλειά μας και εμείς την δουλειά μας την ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ.
Παίκτες Ηρακλή 2022/23

Αναλυτικά η απάντηση Ριζούλη:

«Σε καμία περίπτωση και σε κανένα σημείο των δηλώσεων μου δεν κατηγόρησα κανέναν παίκτη ή άλλο στέλεχος της Ομάδας για το τελικό αποτέλεσμα που όλους μας στεναχώρησε. Αντιθέτως είπα ότι η ομάδα λύγισε γιατί έγινε την τελευταία στιγμή και όχι γιατί δεν μπορούσαν οι παίκτες, ενώ σε άλλο σημείο της δήλωσής μου είπα επίσης ότι είχαμε οργανωτικά προβλήματα, που δεν ήταν εύκολο να λυθούν, απόρροια της καθυστερημένης έναρξης λειτουργίας της Ομάδας και των συσσωρευμένων προβλημάτων. Επίσης δήλωσα ότι ΔΕΝ θεωρώ ότι η Ομάδα απέτυχε, με όλα αυτά που έγιναν. Στο σημείο 19΄:17΄΄ της συνέντευξης λέω χαρακτηριστικά ότι «δεν κατηγορώ κανέναν, σας λέω, δεν κατηγορώ κανέναν […] Αυτή ήταν η ομάδα φέτος, αυτή τη δυνατότητα είχε». Αν παρανοήθηκε κάτι που είπα, προφανώς και δεν ήταν στόχος μου, ούτε απηχεί της άποψής μου η οποία παραμένει στο ότι όλοι όσοι ήταν στον ΗΡΑΚΛΗ πάλεψαν και έκαναν ό,τι μπορούσαν, με βάση τα δεδομένα. Αυτό εξακολουθώ να πιστεύω και τώρα, και με βάση την πεποίθηση αυτή και με οδηγό τα λάθη που έγιναν, από όλους μας, θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε κάτι καλύτερο στη νέα χρονιά. Άλλωστε το timing των ημερών προϋποθέτει ενότητα και πολλή δουλειά σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

Οι δηλώσεις Ριζούλη στο ραδιόφωνο: