Η ΚΑΕ Λάρισα στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής που δοκιμάζονται μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Οι Θεσσαλοί τόνισαν ότι όλοι πρέπει να στηρίξουν τους ανθρώπους που χτυπήθηκαν από την μανία του σεισμού και υπενθυμίζει τι πρέπει να κάνουν όσοι δοκιμάζονται από τον Εγκέλαδο στην περιοχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Λάρισας:

«Οι άνθρωποι της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory συστήνουν υπομονή και ψυχραιμία, καθώς μόνο με σωστές κινήσεις θα ξεπεράσουμε τούτες τις δυσκολίες που δοκιμάζουν τον τόπο μας.

Οι σκέψεις μας και η βοήθειά μας στους κατοίκους κυρίως του Δαμασίου, του Μεσοχωρίου και των άλλων περιοχών που δοκιμάζονται από τον εγκέλαδο.

Επίσης, αρκετοί άνθρωποι της πόλης μας χρειάζονται τη στήριξη μας, και τους καλούμε να επικοινωνήσουν με το Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων, έτσι ώστε να καταγραφούν και να λυθούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Όλοι είμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας.

Αναλυτικά:  

– Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για αποστολή φωτογραφιών από ρωγμές σε οικήματα [email protected] https://tinyurl.com/5hxy2eb4
– Υπενθυμίζουμε τα τηλέφωνα επικοινωνίας στο Συντονιστικό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων: 2410 614637 – 2410 623526

Σημεία διανομής εμφιαλωμένου νερού δωρεάν από τη ΔΕΥΑΛ
– Κτήριο της ΔΕΥΑΛ, (υδατόπυργος)
– Σκεπαστή αγορά Νεάπολης (σπιτάκι Δήμου Λαρισαίων)
– Πολιτιστικό κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Βόλου & Ηρ. Πολυτεχνείου)
– Λέσχη Πολιτισμού Αμπελοκήπων (Μύρων 5-7)
– Ροδοπούλειο (Γαριτσίου και Λευκίππου)».

Τα μέτρα της Κυβέρνησης:

«Όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος κα. Αριστοτελία Πελώνη τα μέτρα που θα εφαρμοστούν είναι τα εξής:
– Πρώτον, στεγαστική συνδρομή για τα κτίρια που έχουν πληγεί από το υπουργείο Υποδομών μόλις οριοθετηθούν οι σεισμόπληκτες περιοχές. Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων θα πάρουν το 80% του κόστους επισκευής ως κρατική αρωγή και το 20% ως άτοκο δάνειο.
– Δεύτερον, επιδότηση ενοικίου συγκατοίκησης σε όσα κτίρια κριθούν μη κατοικήσιμα. Το ύψος είναι από 300 έως 500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό μελών της οικογένειας.
– Τρίτον, οι δήμοι μπορούν να δώσουν 600 ευρώ ως έξοδα κάλυψης άμεσων βιοτικών αναγκών και αποζημίωση έως 6000 ευρώ σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη αποκατάστασης οικοσκευής.
– Τέταρτον, επιχορήγηση των Δήμων και της Περιφέρειας για την αποκατάσταση των υποδομών που έχουν πληγεί από το σεισμό.
– Πέμπτον, κατεδάφιση με άμεσες ενέργειες των επικίνδυνων ετοιμόρροπων κτιρίων.
– Έκτον, η εταιρεία κτιριακές υποδομές προβαίνει όπου υπάρχει ανάγκη σε προμήθεια πρόχειρων αιθουσών για τη λειτουργία των σχολείων.
– Εβδομον, σύσταση γραφείου της Διεύθυνσης Αποκατάστασης επιπτώσεων φυσικών καταστροφών στο Δημο για βοήθεια στην υποβολή αιτήσεων για τους σεισμόπληκτους».

Κανείς μόνος του!

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΗΣ ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ

 

Οι άνθρωποι της ΚΑΕ Λάρισα Bread Factory συστήνουν υπομονή και ψυχραιμία, καθώς μόνο με σωστές κινήσεις θα ξεπεράσουμε…

Δημοσιεύτηκε από Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα στις Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021