Η ήττα από τον ΠΑΟΚ χθες με 73-84 δυσκολεύει την προσπάθεια παραμονής του Ηρακλή στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που από μόνο του είναι άσχημο για την ομάδα του Κώστα Μέξα. Παρόλα αυτά η χθεσινή αναμέστρηση δημιούργησε και αρκετά εξωαγωνιστικά θέματα για τον Γηραιό, διότι καλέιται να πληρωσει το ποσό των 15.000 ευρώ. Το πρόστιμο αυτό του το επέβαλλε η αστυνομία Θεσσαλονίκης για δύο λόγους που έχουν να κάνουν με την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Αρχικά οι Κυανόλευκοι τιμωρήθηκαν με το ποσό των 7.500 ευρώ, αφού οι οπαδοί τους είχαν γεμίσει μεγαλύτερο ποσοστό από το προβλεπόμενο 50% που επιτρέπεται με τα νέα μέτρα, με το γεγονός αυτό να προκαλεί και 40λεπτη διακοπή του αγώνα. Τα άλλα 7.500 ευρώ αφορούν την μη εκτεταμένη χρήση μάσκας από το φίλαθλο κοινό, καθώς η μάσκα εξακολουθεί να είναι υποχρεωτική εντός του γηπέδου για όλους πέραν των παικτών και των προπονητών.

Μάλιστα οι Θεσσαλονικείς ενδέχεται να έρθουν αντιμέτωποι με ακόμη χειρότερες συνέπειες, όπως η τιμωρία έδρας αλλά και περαιτέρω πρόστιμο από τον Αθλητικό Δικαστή.