O Hρακλής είχε κάνει έφεση στο Ανώτατο Συμβούλιο Επίλυσης Αθλητικών Διαφορών σχετικά με την αφαίρεση 3 βαθμών που του είχε επιβληθεί απ’ τον Αθλητικό Δικαστή, ωστόσο η έφεση αυτή απορρίφθηκε, το -3 παρέμεινε (βέβαια δε θα άλλαζε η επιστροφή αυτών τον υποβιβασμό του στην Α2), ενώ ο «Γηραιός» τιμωρήθηκε και με χρηματικό πρόστιμο.

 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση των αποφάσεών του ο ΑΣΕΑΔ, οι Θεσσαλονικείς καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 5 χιλιάδων ευρώ, λόγω των όσων έγιναν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

 

Αναλυτικά οι αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ:

 

«Το Α.Σ.Ε.Α.Δ. με την υπ’ αρ. 68/20-5-2021 απόφασή του, απορρίπτει την προσφυγή της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Γ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΕ». Διατάσσει την κατάπτωση του παραβόλου υπέρ του Δημοσίου».

«Επιβάλλεται στην ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο  ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  (δ.τ. ΚΑΕ HΡΑΚΛΗΣ 2017) για τις πράξεις που συνιστούν παραπτώματα τα οποία δεν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερης βαρύτητας, χρηματικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ, κατά τον αγώνα Πρωταθλήματος με την ομάδα ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. KAE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ) , που διεξήχθη στις 14-5-2022».