Ο Ηρακλής προέρχεται από μία δύσκολη σεζόν, καθότι υποβιβάστηκε στην Α2, την ώρα που υπήρχαν και σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Η κατάσταση μετά το πέρας της σεζόν έμοιαζε πολύ δύσκολη, με τον ΓΣ να εκδίδει ανακοινώσεις, στις οποίες ζητούσε την βοήθεια του κόσμου για να μπορέσει η ομάδα να κατέβει στην Α2, ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκε μία διοικούσα επιτροπή, που θα έχει ως στόχο την σωτηρία του τμήματος.

Παρόλα αυτά όλα αυτά φαίνονται πως αλλάζουν, καθότι όπως ανακοίνωσε ο Ηρακλής στα διοικητικά της ομάδας θα εμπλακεί ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λάρισα Θοδωρής Ριζούλης. Επί της ουσίας πρόκειται για κάποιου είδους συγχώνευση με τον Γηραιό να θέλει να πάρει την θέση της Λάρισας και τα νομικά επιτελεία των δύο ομάδων να κινούνται σε αυτήν την κατεύθυνση. Πάντως αυτή η προσπάθεια έχει αρκετές δυσκολίες, διότι οι Θεσσαλοί εμφάνισαν ελλιπή φάκελο στον ΕΣΑΚΕ, άρα είναι πολύ πιθανό να αποβληθούν οριστικά από το πρωτάθλημα. Όπως και να έχει οι επόμενες μέρες αναμένονται με ενδιαφέρον και μένει να δούμε αν θα τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
Ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ και η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Μπάσκετ καλωσορίζουν στην οικογένειά μας τον επιχειρηματία και πρόεδρο της Λάρισας ΚΑΕ, κ. Θεόδωρο Ριζούλη, με σκοπό την κοινή πορεία στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Το κοινό εγχείρημα έχει στόχο την παρουσία μιας ισχυρής ομάδας στην κορυφαία κατηγορία του επαγγελματικού μπάσκετ, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, με όραμα για ανάπτυξη και δημιουργία, με βάση τον φίλαθλο κόσμο του Συλλόγου μας. Οι νομικοί των δύο πλευρών προχωρούν ήδη τα όσα χρειάζονται να γίνουν.
Στην προσπάθεια αυτή, που στόχο έχει να συνεχίσει το Ελληνικό Μπάσκετ να έχει «φωνές» και πηγές ανάπτυξης πέραν του «κέντρου», καλούμε τους θεσμικούς φορείς του Αθλήματος, που όλοι αγαπάμε, να συμπαρασταθούν και να δείξουν ότι και δικός τους στόχος είναι η ανάπτυξη του Μπάσκετ. Είμαστε βέβαιοι ότι θα το κάνουν.
ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ