Οι αθλητικές δραστηριότητες σε όλο τον πλανήτη έχουν σταματήσει λόγω της πανδημίας του Covid-19. Γράψτε λάθος. Υπάρχουν ακόμα… ανυπόταχτες χώρες που αντιστέκονται στον περιβόητο ιό και δηλώνουν πως δεν υπάρχει λόγος αναβολής των αθλητικών δράσεων, διότι δεν υπάρχουν κρούσματα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η Ταϊβάν, που παρότι βρίσκεται “μια ανάσα” από την Κίνα στην κυριολεξία, δεν είχε ποτέ πρόβλημα καθώς τα απαραίτητα μέτρα λήφθηκαν άμεσα.

Έτσι, αύριο το πρωί στις 12:00 οι Pauian Archiland αντιμετωπίζουν εκτός έδρας τους Yulon Dinos στον πρώτο τελικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι η λίγκα (SBL) αποτελείται από πέντε μόλις ομάδες.

Και κάπου εδώ αρχίζει να γίνεται ενδιαφέρον… Στους Pauian Archiland αγωνίζεται ένας παλιός μας γνώριμος από την θητεία, περίπου ενός μήνα, στον Ηρακλή. 

Ο λόγος για τον Edvinas Šeškus που είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή τον Αύγουστο του 2018 και στην άφιξη του στην Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει: «Μοναδικός στόχος είναι η άνοδος στην Α1».

 

Εν μέρει, ο Λιθουανός small forward έπεσε μέσα! Ο Ηρακλής κατόρθωσε να επιστρέψει εκεί που ανήκει, δηλαδή στην Basket League, αλλά ο ίδιος δεν πρόλαβε καν να ντεμπουτάρει με την φανέλα του Γηραιού στο πρωτάθλημα της Α2!

Πρόλαβε να αγωνιστεί σε δύο ματς στο Κύπελλο Ελλάδας, κόντρα σε Στρατώνι και Διαγόρα Δρυοπιδέων, όπου δεν έπεισε ότι μπορεί να βοηθήσει, και έτσι μόλις έγινε διαθέσιμος αποκτήθηκε ο συμπατριώτης του, Ronaldas Rutkauskas στην θέση του.

Ιστορική φωτογραφία από το παιχνίδι με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων και τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Κυπέλλου, όπου ο Šeškus πέτυχε μόλις 4 πόντους:

Από τότε αγωνίζεται στο SBL με μεγάλο συμβόλαιο. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι στην Λιθουανία και στην Lietuvos Rytas (2010-2015, ένα διάστημα που το πέρασε σε αλλεπάλληλους δανεισμούς) θεωρείτο σπουδαίο prospect.

Φέτος πάντως έχει 18.3 πόντους ανά αγώνα και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες… ελπίδες των Pauian Archiland για την κούπα!