Το προηγούμενο Σάββατο ο Ηρακλής έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης σε άμυνα κι επίθεση, με αποτέλεσμα να επικρατήσει σχετικά άνετα επί του αξιόμαχου Αγρινίου σε ένα παιχνίδι που είχε ιδιαίτερη σημειολογία για τους Θεσσαλονικείς, καθότι ο Φοίβος Γυμνόπουλος κάθισε στην άκρη του πάγκου τους για πρώτη φορά, ενώ ντεμπούταραν και τα καινούργια μεταγραφικά αποκτήματά τους Διογένης Γοργόνης και Κώστας Αμπατζάς. Στην εν λόγω αναμέτρηση αναμφίβολα ξεχώρισε το ηχηρό double – double του Νώντα Παπαντωνίου (19 πόντοι, 13 ασίστ) κι η εξαιρετική εμφάνιση του Παπαρέγκα (18 πόντοι), άλλα άξια αναφοράς ήταν κι η πολύ καλή εικόνα του αρχηγού Δημήτρη Χαριτόπουλου.

Συγκεκριμένα ο 39χρονος σέντερ μπορεί να έμεινε στο παρκέ μόλις για 15 λεπτά, όμως σε αυτό το χρονικό διάστημα πρόλαβε να κάνει πάρα πολύ αισθητή την παρουσία του, αφού μέτρησε 14 πόντους (6/7 βολές, 4/5 δίποντα), μάζεψε τέσσερα ριμπάουντ και έδωσε και δύο ασίστ. Μάλιστα ο άλλοτε άσος του Ηφαίστου Λήμνου ήταν πολύ αποτελεσματικός, την ώρα που ο Ηρακλής προσπαθούσε να χτίσει μία απόσταση ασφαλείας από το Αγρίνιο κι όχι όταν το παιχνίδι είχε πάρει για τα καλά τον δρόμο του. Για την ακρίβεια ο πολύπειρος και συνάμα ποιοτικός άσος διαχειρίστηκε αρκετές κατοχές και πλήγωσε σε μεγάλο βαθμό την άμυνα του συνόλου του Πέρκου είτε μέσω κεντρικών PnR είτε μέσω του εξαιρετικού παιχνιδιού του με πλάτη που διαθέτει.

Η συνεισφορά του 39χρονου ψηλού δεν σταματά πάντως εδώ, καθότι έφθειρε με φάουλ (τέσσερα κερδισμένα) την αντίπαλη φρόντλαιν, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί αρκετές φορές στην γραμμή των βολών και παράλληλα να αναγκάσει τους αντιπάλους να είναι πιο προσεκτικοί στις επαφές. Η χρησιμοποίηση του Lawton για μόλις τρία λεπτά (το Αγρίνιο είναι μία από τις ομάδες που έχουν φτάσει κοντά στο όριο των 750 λεπτών) αναμφίβολα δυσχέρανε την προσπάθεια του ΑΟΑ στο να τον περιορίσει, εντούτοις αυτός ο παράγοντας δεν μειώνει στο ελάχιστο την εξαιρετική εμφάνιση του Χαριτόπουλου, ο οποίος και φέτος συνεχίζει να είναι πολύ ουσιαστικός και να δίνει σημαντικές λύσεις στην ομάδα του, παρά την προχωρημένη μπασκετικά ηλικία του.

Σύμφωνα με την γλώσσα των αριθμών ο ικανότατος καλαθοσφαιριστής μετρά 8,9 πόντους μέσο όρο (52% δίποντο, 15% τρίποντο), την στιγμή που έχει σημαντική συνεισφορά και σε άλλους τομείς όπως τα ριμπάουντ (5,7) και τις ασίστ (1,8). Με αυτόν τον τρόπο ο Χαριτόπουλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά και υπολογίσιμα επιθετικά όπλα του Γηραιού, καθότι έχει την ευχέρεια να επιτεθεί με όλους τους τρόπους (σουτ, πλάτη, PnR/ το post up παιχνίδι είναι το πολύ δυνατό του σημείο), ενώ πέρα από την ποιότητα και την εμπειρία που δίχως καμία αμφιβολία τον διακατέχει, αγωνίζεται και με πολύ μεγάλη ψυχή και πάθος. Αυτά τα δύο στοιχεία είναι ένας σημαντικός παράγοντας, που συμβάλλουν στην εξαιρετική του παρουσία στο πρωτάθλημα, ενώ αξίζει να κάνουμε ειδική μνεία στο γεγονός ότι αντεπεξήλθε επιτυχώς ακόμη και πριν την έλευση του Βουλγαρόπουλου, όταν και έμενε στο παρκέ για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα απέναντι σε νεαρότερους και εξαιρετικά ταλαντούχους αθλητές.