Το περασμένο Σάββατο ο Ηρακλής κατάφερε να επικρατήσει επί του Αγρινίου (72-81) στην πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, με συνέπεια να κάνει το πιο αποφασιστικό βήμα για την είσοδό του στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, που θα σημάνει και την κατάληψη του πλεονεκτήματος έδρας στα πλέι οφ. Συγκεκριμένα οι Θεσσαλονικείς θέλουν μία νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια (Ψυχικό (εντός), Τρίτων (εκτός)) για να πετύχουν τον στόχο της εισόδου στην πρώτη τετράδα, ενώ μπορούν να καταλάβουν ακόμη και την πρώτη θέση αν κάνουν το 2/2 και παράλληλα επικρατήσουν επί των “σκιούρων” με διαφορά άνω των εννιά πόντων.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό από αυτά που αναφέραμε παραπάνω ο Γηραιός βρίσκεται σε πάρα πολύ πλεονεκτική βαθμολογική θέση για το αβαντάζ έδρας στην postseason, κάτι το οποίο οφείλει σε μεγάλο βαθμό χάρις στο ντεμαράζ των τελευταίων αγωνιστικών με τον Παντελή Μπούτσκο στον πάγκο. Για την ακρίβεια ο νεαρός τεχνικός βρίσκεται μόλις εννιά παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία των “κυανόλευκων”, ωστόσο έχει αφήσει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο το αποτύπωμά του, αφού η ομάδα του μετρά οκτώ νίκες σε αυτές τις αναμετρήσεις (ήτοι 89%).

Μέσα σε αυτό διάστημα ο Ηρακλής έχει καταφέρει να επικρατήσει σε αρκετά ντέρμπι, αλλά και δύσκολες έδρες, την στιγμή που η μόνη ήττα που έχει υποστεί είναι στο απόρθητο κάστρο του Αγ. Θωμά από το Μαρούσι. Μάλιστα ο Γηραιός ήλεγχε το εν λόγω παιχνίδι στην μεγαλύτερη διάρκειά του, ωστόσο κάποιες λεπτομέρειες του στέρησαν ένα τεράστιο διπλό που θα τον έφερνε ακόμη πιο ψηλά στην κατάταξη. Πάντως το στίγμα του Παντελή Μπούτσκου στον πάγκο του οργανισμού της Θεσσαλονίκης δεν αποδεικνύεται μόνο από το εξαιρετικό για τα δεδομένα της πολύ ανταγωνιστικής φέτος Elite League ρεκόρ του (8-1), αλλά και από τον τρόπο που αποδίδει η ομάδα του.

Συγκεκριμένα οι “κυανόλευκοι” έχουν την δυνατότητα να προσαρμοστούν σε οποιονδήποτε τρόπο παιχνιδιού, καθώς αν ρίξει κάποιος ματιά στα τελευταία εννιά ματς τους τότε θα διαπιστώσει ότι έχουν κερδίσει παιχνίδια που πάνε τόσο σε χαμηλό όσο και υψηλό σκορ. Επιπλέον ο ικανός τεχνικός πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό ότι κατάφερε να περάσει άμεσα την δική του φιλοσοφία και να δώσει μία συγκεκριμένη ταυτότητα στον Ηρακλή, σε μία χρονιά που αναμφίβολα δεν κύλησε ιδανικά για τον σύλλογο, καθότι οι αλλαγές προπονητών ήταν συνεχείς (τέσσερις). Εν κατακλείδι ο Μπούτσκος δείχνει να καταθέτει με εξαιρετικό τρόπο τα διαπιστευτήριά του στην παρθενική του μεγάλη πρόκληση ως head coach, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι δείχνει πως έχει όλα τα εχέγγυα για να οδηγήσει τους Θεσσαλονικείς στον στόχο της άμεσης επανόδου στα σαλόνια της .

Τα ρεκόρ των προπονητών του Γηραιού:

Γιάννης Ντάγιος 8-4

Φοίβος Γυμνόπουλος 3-3

Κώστας Μέξας 0-1

Παντελής Μπούτσκος 8-1