Το βράδυ του Σαββάτου (18/12), ο Ηρακλής δεν τα κατάφερε κόντρα στην τρομερή ικανότητα του Λαυρίου από την περίμετρο και λύγισε μάλλον εύκολα στην Αθήνα για την 11η αγωνιστική της φετινής Basket League.

Μετά το πέρας της αναμέτρησης, ο προπονητής του Γηραιού, ο Κώστας Μέξας, ανέφερε αρχικά πως οι γηπεδούχοι άξιζαν περισσότερο τη νίκη ενώ δεν παρέλειψε να τους ευχηθεί και καλή επιτυχία για τον ευρωπαϊκό «τελικό» τους κόντρα στη Malaga.

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

«Ήταν για μας ένα δύσκολο ματς. Δυστυχώς, από το ξεκίνημα δεν ήμασταν αυτοί, που έπρεπε, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι και αφήσαμε τα παιδιά του Λαυρίου να βρουν ρυθμό, σε πράγματα, τα οποία κάνουν καλά στο παρκέ. Και μετά να βρουν την αυτοπεποίθηση να βάλουν μεγάλα σουτ, ακόμη και παίκτες, οι οποίοι δεν σουτάρουν γενικά πολύ καλά κι αυτό είναι ένα πράγμα, το οποίο μας πλήγωσε.

Εμείς δεν είχαμε την πνευματική συγκέντρωση να παίξουμε, τόσο physical, ένα εκτός έδρας παιχνίδι για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Σίγουρα η ποιότητα του Κάρτερ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Έβαλε πολλά μεγάλα καλάθια, πολλά δύσκολα καλάθια. Προσπαθήσαμε να είμαστε πολύ επιθετικοί μαζί του στο πικ εν ρολ, αλλά παρόλα αυτά βρήκε τρόπους να σκοράρει και σε μεγάλο βαθμό να καθορίσει την έκβαση του αγώνα.

Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε και πρέπει να δουλέψουμε ακόμη καλύτερα, γιατί η πραγματικότητα είναι ότι δουλεύουμε, αλλά όχι, όπως πρέπει, με διάφορα θεματάκια, που έχουμε, τραυματισμών και άλλα, για να μπορέσουμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι στη συνέχεια. Το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο, είναι πολύ δύσκολο. Είμαστε σε δύσκολη θέση με το μείον τρία και πρέπει να βρούμε τη δύναμη για να συνεχίσουμε.

Να δώσω συγχαρητήρια στο Λαύριο και στον κόουτς Σερέλη για τη νίκη. Την ήθελαν πολύ, την ήθελαν περισσότερο από μας, φάνηκε. Είχαν πέντε συνεχόμενες ήττες και μπήκαν έτοιμοι σε αυτό το κομμάτι και τους εύχομαι συνέχεια και καλή τύχη στο ματς της Τρίτης με τη Μάλαγα, για να συνεχίσουν στην Ευρώπη. Καλή χρονιά και καλές γιορτές σε όλους»