Ο Ηρακλής βρέθηκε σε ακόμη ένα εξαιρετικό επιθετικά βράδυ στο Ιβανώφειο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει επί του Χ. Τρικούπη, να επιστρέψει στις νίκες και να παραμείνει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Το συγκρότημα του Παντελή Μπούτσκου έφτασε μία ανάσα από τους 100 πόντους, καθότι είχε τους τρεις κύριους σκόρερ του σε απίστευτη μέρα, ωστόσο ο παίκτης, ο οποίος έπιασε πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και δεν σταμάτησε να “βομβαρδίζει το αντίπαλο καλάθι” ήταν ο έμπειρος και ποιοτικότατος Νίκος Παπαρέγκας.

Για του λόγου το αληθές ο άλλοτε άσος του Κοροίβου Αμαλιάδας πραγματοποίησε μία από τις κορυφαίες του βραδιές την φετινή σεζόν αλλά και γενικότερα στην καριέρα του, καθότι σταμάτησε στους 30 πόντους. Μάλιστα το θετικό για τον 28χρονο SF ήταν το γεγονός ότι σημείωσε αυτό το πολύ μεγάλο νούμερο πόντων, όντας αρκετά οικονομικός στις προσπάθειες, του καθώς εκτέλεσε μόλις 15 σουτ (δεν είναι καθόλου μεγάλος αυτός ο αριθμός των σουτ για τους πόντους που σημείωσε). Εκτός από αυτά που αναφέραμε πιο πάνω αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν πάρα πολύ αποτελεσματικός στα σουτ που εκτέλεσε, αφού είχε 10/15 (6/9 τρίποντα) και έκανε season high στο ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα και τα τρίποντα συνολικά.

Επιπλέον έδωσε σημαντικές βοήθειες και στους υπόλοιπους τομείς του παιχνιδιού, διότι πήρε τέσσερα ριμπάουντ, έδωσε μία ασίστ και έκανε ένα κλέψιμο, την στιγμή που δεν υπέπεσε σε κανένα σφάλμα, αν και διαχειρίστηκε πάρα πολύ σημαντικό όγκο κατοχών. Με αυτόν τον τρόπο συγκέντρωσε 31 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε ο κορυφαίος παίκτης του Γηραιού στην εν λόγω αναμέτρηση, ενώ αυτό το νούμερο στο PIR το είχε ισοφαρίσει φέτος μόνο στην ήττα των “κυανόλευκων” στην Καβάλα όταν και το … κοντέρ είχε γράψει 35 πόντους με 7/14 τρίποντα.

Γενικότερα πάντως ο Παπαρέγκας πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν και εύλογα αποτελεί έναν από τους κύριους επιθετικούς πόλους του Ηρακλή. Άλλωστε ο ικανός φόργουορντ έχει κάτι παραπάνω από πολύ ικανοποιητικούς μέσους όρους, με τους 14,7 πόντους που πετυχαίνει ανά παιχνίδι (τρίτος σκόρερ της ομάδας του). Πάντως  η συνεισφορά του δεν περιορίζεται μόνο εκεί,  αφού μαζεύει 4,5 ριμπάουντ, δίνει 2,3 τελικές πάσες, κάνει 1,4 σφάλματα και 1,7 κλεψίματα. Βέβαια αυτές οι πολύ υψηλές του πτήσεις ειδικά στο σκοράρισμα έχουν απολύτως λογική εξήγηση, διότι ο παίκτης του Γηραιού διαθέτει το ταλέντο και την δυνατότητα να εμφανίζει την μπάλα με ποικίλους τρόπους στο αντίπαλο καλάθι.

Για την ακρίβεια ο Παπαρέγκας είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Elite League στο κομμάτι του 1vs1, καθώς διαθέτει τόσο πολύ καλό ντράιβ όσο και εξαιρετικό σουτ μέσης και μακρινής απόστασης. Τέλος οι άνθρωποι του οργανισμού της Θεσσαλονίκης ελπίζουν ότι η συγκεκριμένη ασύλληπτη εικόνα του Παπαρέγκα με το Μεσολόγγι θα είναι ένα πρόγευμα για την κρίσιμη συνέχεια, με τον Παντελή Μπούτσκο να στηρίζει πολλά επάνω του ενόψει του τέλους της κανονικής διάρκειας αλλά και της έναρξης των πλέι οφ.