Ο Ηρακλής ήταν πάρα πολύ ανταγωνιστικός στην χθεσινή αναμέτρηση απέναντι στον Πανερυθραϊκό, λυγίζοντας στο τέλος από την αθηναϊκή ομάδα με 85-78. Οι Θεσσαλονικείς “πλήρωσαν” το γεγονός ότι ήταν ανέτοιμοι, αλλά και την έλλειψη χημείας, καθώς πρόκειται για μία εντελώς μία ομάδα, που έχει ελάχιστες προπονήσεις ως σύνολο. Παρά την ήττα το σύνολο του Γιάννη Ντάγιου, μπορεί να χαμογελά για την εμφάνιση του Tyre Gathright, ο οποίος απέδειξε περίτρανα ότι μπορεί να κάνει την διαφορά για τους Θεσσαλονικείς.

Συγκεκριμένα ο νέος άσος του Ηρακλή σταμάτησε χθες στους 30 πόντους (12/18  σουτ εντός πεδιάς |10/12 δίποντα), με αποτέλεσμα να είναι ένας άλυτος γρίφος για την άμυνα του Πανερυθραϊκού. Ο 26χρονος Αμερικανός γενικότερα έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο ντεμπούτο του, ενώ ήταν ο λόγος που η ομάδα του έμεινε κοντά στο σκορ σχεδόν μέχρι το τέλος. Άλλωστε ο άλλοτε άσος της Svendborg έχει ένα πλούσιο επιθετικό ρεπερτόριο, στο οποίο μπορεί κάλλιστα να διεισδύσει, αλλά και να απειλήσει με συνέπεια από μακριά, επομένως οι αντίπαλες άμυνες δεν είναι εύκολο να τον αντιμετωπίσουν. Βέβαια σε περίπτωση που υπάρξει κάποια προσαρμογή πάνω του, τότε μπορεί και πάλι να δημιουργήσει το κατάλληλο ρήγμα και να εκμεταλλευτεί στο έπακρο και τους υπόλοιπους πολύ ποιοτικούς συμπαίκτες του.

Ακόμη παρά την δεδομένη έφεσή του στο σκοράρισμα ο Gathright είναι κι ένας ικανός δημιουργός, κάτι το οποίο μπορεί να αναδείξει στην συνέχεια όταν και ο Ηρακλής “δέσει” καλύτερα σαν σύνολο κι οι παίκτες θα έχουν περισσότερους αυτοματισμούς και καλύτερες συνεργασίες. Τέλος το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Γηραιού, μπορεί να μην ήταν ευρέως γνωστό στο κοινό της χώρας, όμως είχε όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε μία ουσιαστική κι εξαιρετική προσθήκη, αφού έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά του και στο πρωτάθλημα της Δανίας. Συγκεκριμένα στο πρωτάθλημα της Σκανδιναβικής χώρας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με την φανέλα της Κυπελλούχου και δευτεραθλήτριας Svendborg (15,2 πόντοι μέσο όρο| 49,3% δίποντο | 36% τρίποντο), την στιγμή που ήταν ακόμη πιο αποδοτικός απέναντι στην πρωταθλήτρια Bakken Bears (συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και μάλιστα έχει αγωνιστεί και εναντίον ελληνικών ομάδων).