Δεν τελείωσε ακόμα το σίριαλ του… χάους που έγινε στην ΚΕΔ μετά τις αλληλομηνύσεις των διαιτητών Φούφη και Γκόντα κατά της ηγεσίας της Επιτροπής Διαιτησίας τις κρατήσεις λόγω αυτόφωρης διαδικασίας και τελικά της απόσυρσης των μηνύσεων. Το μενού είχε κι άλλο επεισόδιο.

Η ΕΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μιλούσε για ψευδή και κατεθυνόμενα δημοσιεύματα, ενώ από το περιβάλλον της Ομοσπονδίας τονιζόταν ότι δεν έγινε καμία… φυγάδευση του προέδρου Γιώργου Βασιλακόπουλου για να αποφύγει το αυτόφωρο. Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στέλιος Συμεωνίδης ξεκαθάρισε σε δήλωσή του ότι θα μιλήσει για όλα μετά το τέλος του πρωταθλήματος

«Γνωστά σε όλους… κέντρα»

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ ανέφερε: «Η παγιωμένη, ετήσια, πάντα παραμονές της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, συνήθεια των «εμπρηστικών» ενεργειών που συνοδεύεται από στοχευμένα, κατευθυνόμενα και με πλήθος ψευδών και κακοηθειών δημοσιευμάτων έκανε και φέτος την εμφάνισή της.

Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες δημιουργίας εντυπώσεων και, κυρίως, δημιουργίας άλλοθι για… πάσα χρήση και όποια ανάγκη προκύψει, από συγκεκριμένα, γνωστά σε όλους κέντρα έχουν καταντήσει μια εσκεμμένη ρουτίνα που πλήττει σοβαρά το άθλημα.

Μπορεί επί χρόνια να μην φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα εντυπωσιασμού και πλέον να μην γίνονται από κανέναν πιστευτές οι αιτιάσεις και οι φαντασιώσεις, όμως, επ’ ουδενί πτοούν τους υποκινητές τους. Η ΕΟΚ παρακολουθεί με προσοχή, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ακολουθεί τον δρόμο τους.

Αρνείται κατηγορηματικά να συμμετάσχει και συνδράμει στις συντονισμένες προσπάθειες απαξίωσης του αθλήματος, αλλά δεν θα επιτρέψει και την ανεξέλεγκτη δράση των εμπνευστών και υποκινητών. Δυστυχώς, ο λόγος ως προς τα ψευδή, συκοφαντικά και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα πλέον θα περάσει στην δικαιοσύνη.»

Καμία… απόδραση

Από την ΕΟΚ τονίστηκε επίσης για τα σενάρια που ανέφεραν ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος… φυγαδεύτηκε ανενόχλητος από την ΕΟΚ παρά το ότι οι Φούφης  Γκόντας είχαν κάνει και σε εκείνον μήνυση και έπρεπε να κρατηθεί από τους αστυνομικούς του Α.Τ. του ΟΑΚΑ, ότι ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο.

Από ανθρώπους της Ομοσπονδίας τονιζόταν ότι ο πρόεδρος της ΕΟΚ θέλησε να πάρει τον ρόλο του… πυροσβέστη. Τη ώρα που έφευγε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας είδες τον δικηγόρο της ΕΟΚ κ. Καραχάλιο και τον κ. Μαύρο δικηγόρο των Γκόντα, Φούφη να διαπληκτίζονται. Ετσι πήγε κοντά για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και ζήτησε από τους δύο άνδρες να περάσουν μέσα στα γραφεία και να μην φωνάζουν έξω από την ΕΟΚ και αυτό ήταν όλο, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε.

«Να μην απαντήσω τώρα»

Ο Στέλιος Συμωνίδης τόνισε σε γραπτή του δήλωση ότι δεν θα πει κάτι τώρα σεβόμενος το πρωτάθλημα θα μιλήσει μετά τους τελικούς.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΚΕΔ:

«Λόγω ευσυνειδησίας ως προς το ρόλο μου στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, σεβόμενος την ιστορική μου διαδρομή και σε καμία περίπτωση λόγω αδυναμίας, επιλέγω να μην απαντήσω τώρα στα πρόσφατα κακόβουλα δημοσιεύματα και γεγονότα. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος και τη λήξη των τελικών που είναι η κορωνίδα του πρωταθλήματος και για έμενα αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα, θα τοποθετηθώ δημόσια προς όλους αυτούς που θέλοντας κάτι να κερδίσουν ή θέλοντας να κάνουν μια ηρωική έξοδο ή θέλοντας κάποιον άλλον να πλήξουν αποβλέποντας σε κάποιο κρυμμένο στόχο χρησιμοποιώντας τις διαδικασίες του νόμου,  ενώ γνωρίζουν ότι δεν έχουν κανένα ουσιαστικό δικαίωμα, στρέφονται εναντίον εμού και της οικογένειας μου.

Επιφυλάσσομαι για όλες αυτές τους ενέργειες προς κάθε νόμιμο δικαίωμα μου.»