Η ΕΕΑ «έκοψε» τον Ιωνικό από την Basket League και δεν έδωσε στην ομάδα πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός πέρασε στην αντεπίθεση και ζητάει ανάκληση της απόφασης της ΕΕΑ για «αποβολή» της ομάδας από την Basket League. Το σενάριο αυτό είχε ξαναπαιχτεί το καλοκαίρι με πρωταγωνίστρια άλλη ομάδα όμως. Ο λόγος για την Λάρισα, η οποία είχε δικαιωθεί τελικά. Έτσι έχει δημιουργηθεί ένα «δεδικασμένο» σε τέτοιες υποθέσεις.

Το «στόρι» της υπόθεσης της Λάρισας

Η ΕΕΑ είχε βγάλει στις 10/7/2020 «κόκκινη κάρτα» στην Λάρισα και είχε ζητήσει την αποβολή της ομάδας από το νέο πρωτάθλημα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θεώρησε ότι η ομάδα κατέθεσε εκπρόθεσμα στον τραπεζικό λογαριασμό της το ποσό που απαιτείται για το Μετοχικό Κεφάλαιο (μίνιμουμ 216.000).

Η Λάρισα είχε ενημερώσει την ΕΕΑ ότι επρόκειτο απλά για να λογιστικό λάθος και τίποτα παραπάνω. Μάλιστα η ομάδα είχε διακινήσει ποσά από τον συγκεκριμένο λογαριασμό (για πληρωμές σε παίκτες της, προπονητές κλπ), πολύ μεγαλύτερα απ’ αυτά που απαιτούνταν.

Η Λάρισα δεν δέχτηκε στωικά την απόφαση. Στις 15/7 κατέθεσε στην ΕΕΑ αίτηση ανάκλησης της απόφασης για αποβολή της ομάδας και μαζί κατέθεσε και όλα τα απαραίτητα έγγραφα. H ομάδα θεωρούσε οτι το δίκιο ήταν με το μέρος της. Και δικαιώθηκε τελικά.

Η ΕΕΑ δέχτηκε τελικά το αίτημα επανεξέτασε τον φάκελο των Θεσσαλών και στις 24/7 έκρινε ότι όλα είναι «οκ» και έτσι χορήγησε τελικά πιστοποιητικό συμμετοχής στη νέα Basket League στην Λάρισα.

Χρονοβόρος διαδικασία

Το κακό για τον Ιωνικό που ζει όσα είχαν ζήσει ο Θεσσαλοί είναι ότι η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Αυτό φάνηκε με την υπόθεση της Λάρισας, που δικαιώθηκε δυο εβδομάδας μετά την αρχική απόφαση της ΕΕΑ για «αποβολή».

Το νέο πρωτάθλημα ξεκινάει το Σάββατο (17/10) και ο Ιωνικός θα έπρεπε να παίξει εκείνη την μέρα με την ΑΕΚ στο «Σοφία Μπεφόν». Ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να συνεδριάσει ξανά η ΕΕΑ και όλα δείχνουν ότι δύσκολα θα γίνει αυτό ως το Σάββατο.