O Ιωνικός έχει την δική του πολύ σημαντική… «Εθνική» συνεισφορά. Η ομάδα της Νίκαιας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει δυο εκπροσώπους του στην Εθνική Ομάδα, καθώς οι Βασίλης Τολιόπουλος και Νίκος Χουγκάζ κλήθηκαν στην αποστολή της «επίσημης αγαπημένης» για τα «παράθυρα» της Λετονίας στο πλαίσιο των προκριματικών του Eurobasket 2022.

Η «διπλή» εκπροσώπηση του Ιωνικού στην Εθνική δείχνει πολλά, μα πάνω απ’ όλα δείχνει ότι η ομάδα «διαφυλάττει» το ελληνικό στοιχείο και προσφέρει κι αυτή στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Τολιόπουλος, βέβαια, ανήκει στον Ιωνικό. Παίζει ως δανεικός στους Νικαιώτες από την ΑΕΚ. Στην Ένωση δεν χώραγε φέτος και έτσι αποφασίστηκε να πάει στον Ιωνικό.

Στην ομάδα της Νίκαιας βρήκε και χώρο και χρόνο και κάνει… παπάδες κι αν δεν είχε εκείνον τον τραυματισμό προ καιρού, θα μπορούσε να κάνει ακόμα πιο μεγάλα πράγματα.

Ο 25χρονος γκαρντ έχει παίξει 9 ματς φέτος με την ομάδα στην Basket League και έχει απολογισμό 12 πόντους (με 31,03% στα τρίποντα και 47,22% στα δίποντα), 3,11 ριμπάουντ, 2,44 ασίστ, 1,22 κλεψίματα σε 26΄.47΄΄.

Ο Χουγκάζ έχει κάνει την μεγάλη έκρηξη φέτος με τον Ιωνικό. Ο 20χρονος φόργουορντ, που είναι ο γιος του παλαίμαχου παίκτη και νυν προπονητή, Κρις Χουγκάζ και της τέως μπασκετμπολίστριας, Σόνιας Δάφκου (έχει σηκώσει τρία πρωταθλήματα Ελλάδας με Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ανω Λιόσια και Εσπερίδες), έχει παίξει σε 14 ματς στο πρωτάθλημα και ο απολογισμός του είναι εξαιρετικός.

Ο Χουγκάζ έχει μέσο όρο 10,71 πόντους με 38,3% στα τρίποντα και 46,67% στα δίποντα, 5,79 ριμπάουντ, 0,71 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1,07 λάθη σε 21΄.56΄΄.

Ο Ιωνικός έβγαλε το καπέλο στους 2 παίκτες τους για την κλήση τους στην Εθνική για τα ματς με Βοσνία (20/2) και Λετονία (22/2) στο πλαίσιο της πέμπτης και έκτης αγωνιστικής του 8ου ομίλου των προκριματικών και τόνισε σε ανάρτηση που έκανε στις σελίδες του στα social media:

«Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι οι Νίκος Χουγκάζ και Βασίλης Τολιόπουλος θα εκπροσωπήσουν τον IONIKOS BC HELLENIC COIN ως μέλη της Εθνικής ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα στο “παράθυρο” της Λετονίας για τα προκριματικά του EuroBasket 2022. Είμαστε περήφανοι για εσάς!

 

ΤΟ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ