Στον κλειστό του «Πλάτωνα» αντήχησαν σήμερα φωνές, χτυπήματα μπάλας στο παρκέ, ακούστηκε το κλασικό «ζντο» μετά από παρά πολύ καιρό. Ο Ιωνικός επέστρεψε σήμερα πίσω στην ιστορική του έδρα και η ομάδα έκανε προπόνηση εκεί.

Ο σύλλογος της Νίκαιας είχε ξεσπιτωθεί πριν την περασμένη σεζόν, έτσι ώστε να γίνουν έργα ανακατασκευής στο γήπεδό του.

Από τότε η ομάδα έπαιζε στο «Σοφία Μπεφόν». Ήρθε όμως, σήμερα η ώρα να γυρίσει ξανά σπίτι της.

Το κλειστό απέκτησε νέα όψη. Έγινε κουκλί και θα φιλοξενεί πλέον τον Ιωνικό. Το γήπεδο άλλαξε όψη. Άλλαξε παρκέ, πίνακες, μπασκέτες, νέα δημοσιογραφικά θεωρεία. Έγινε αληθινό στολίδι.

Η ανακοίνωση του Ιωνικού για την επιστροφή στο σπίτι:

Το μπάσκετ επιστρέφει στη Νίκαια – Αγιασμός και προπόνηση στο ανακαινισμένο σπίτι μας

Με μεγάλη χαρά, αθλητές και staff του IONIKOS BC HELLENIC COIN βρέθηκαν σήμερα στο ανακαινισμένο Κλειστό του Πλάτωνα, όπου προπονήθηκαν για πρώτη φορά, αφού προηγουμένως τελέστηκε αγιασμός. Το «ευχαριστώ» της ΚΑΕ στον δήμαρχο, κ. Γιώργο Ιωακειμίδη.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που γεμίζει χαρά άπαντες και δείχνει ότι το μπάσκετ επιστρέφει στη Νίκαια, όπως είναι άλλωστε και το σλόγκαν της φετινής προσπάθειας. Eξάλλου τα τελευταία χρόνια το γηπεδικό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα και η υπερπολύτιμη συνδρομή του Δήμου Νικαίας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, καθώς και του Ερασιτέχνη Ιωνικού, φέρνουν το όνειρο μια ανάσα από την τυπική υλοποίησή του.

Ο IONIKOS BC HELLENIC COIN αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι έχουν συνεισφέρει με τον τρόπο τους και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Ιωακειμίδη που υπήρξε επικεφαλής του εγχειρήματος από την αρχή και ηγείται αυτού σταθερά με προσωπικές πρωτοβουλίες και κινήσεις. Άκρως σημαντική είναι βέβαια και η αρωγή του Αντιδήμαρχου Αθλητισμού, κ. Νίκου Παναγόπουλου. Μάλιστα, αμφότεροι παρέστησαν και στον αγιασμό που τελέστηκε, πριν από την έναρξη της προπόνησης, κι ευχή όλων είναι να ακολουθήσει μία σεζόν με επιτυχίες, αλλά πάνω από όλα με υγεία σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση.

*Σημειώνεται ότι το προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος (31/10) θα διεξαχθεί στο κλειστό «ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΟΝ», καθώς ο Πλάτωνας δεν είναι ακόμη απολύτως έτοιμος για να φιλοξενήσει αγώνα.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΤΟ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Το κλειστό του «Πλάτωνα» εγκαινιάστηκε το 1970. Εκεί μεγαλούργησε ο Ιωνικός. Εκεί ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ, ο Παναγιώτης Γιαννάκης μαζί με την θρυλική παρέα του, τους Αλεξανδρίδη, Γουργιώτη, Νυδριώτη, Μπολάτολου, και τα άλλα παιδιά έφτιαξαν τον μύθο του Ιωνικού.

Το ιστορικό ματς

Εκεί έγινε ένα από τα πιο ιστορικά παιχνίδια όλων των εποχών. Ηταν τον Ιανουάριο του 1981 όταν ο Άρης νίκησε τον Ιωνικό με 114-113 στην παράταση σε ένα μυθικό ματς, όπου τα δυο ιερά τοτέμ του ελληνικού μπάσκετ έδωσαν τα ρέστα τους. Σε εκείνο το ματς ο Παναγιώτης Γιαννάκης πέτυχε 73 πόντους και ο Νίκος Γκάλης 62!

Το ιστορικό φύλλο αγώνα:

ΙΩΝΙΚΟΣ Ν. (Κ. Αναστασάτος): Γιαννάκης 73, Γουργιώτης 14, Αλεξανδρίδης 10, Νυδριώτης 12, Μπολάτογλου (αρχική πεντάδα), Λάζαρης, Πετρίδης 2, Μπεζαντάκος 2.

ΑΡΗΣ (Ν. Ίβκοβιτς): Γκάλης 62, Ρωμανίδης 5, Ανανιάδης 2, Παραμανίδης 14, Στυλιανού 21 (αρχική πεντάδα), Σκόνδρας 8, Βαμβακούδης 2»

 

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΙΩΝΙΚΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ