Το απόγευμα του Σαββάτου (6/11), ο Ιωνικός Νίκαιας υλοποίησε μια εκπληκτική ανατροπή κόντρα στο Λαύριο και κατάφερε να επικρατήσει εν τέλει με 61-59, σκαρφαλώνοντας έτσι στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Basket League (2-4).

Συγκεκριμένα, το σκηνικό της εν λόγω μεταβολής του μομέντουμ έλαβε χώρα 3 περίπου λεπτά πριν το φινάλε, όταν δηλαδή ο Tyson Carter με lay up έκανε το 59-52 και φάνηκε πως θα χάριζε την κορυφή της λίγκας στην ομάδα του.
Ωστόσο, από εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι ήταν τρομεροί σε άμυνα και επίθεση, και κατόρθωσαν να ροκανίσουν σταδιακά τη διαφορά πριν το τελειωτικό χτύπημα του German!

Επιθετικά, ο Ιωνικός πέτυχε 9 πόντους μέχρι τέλους (2 ανά λεπτό), ευστοχώντας στα 4 από τα 5 σουτ τους εντός πεδιάς (3-3 δίποντα, 1-2 τρίποντα), με τον Owens να είναι ο άτυπος πρώτος σκόρερ σε αυτό το διάστημα με 4 πόντους και 2-2 συνεχόμενα καρφώματα, με τα οποία αρχικά μείωσε σε 59-57 και στη συνέχεια ισοφάρισε (59-59).

Αμυντικά, δε δέχθηκε ούτε έναν πόντο από τους γηπεδούχους, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν κατάφεραν να ευστοχήσουν σε κανένα από τα 6 σουτ που επιχείρησαν (0-2 δίποντα, 0-4 τρίποντα), ενώ ταυτόχρονα υπέπεσαν και σε 2 λάθη.

Έτσι, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της αρμάδας της Νίκαιας, που -παρόλο βρισκόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης πίσω στο σκορ ακόμα και με διψήφιες διαφορές- κατάφερε να πετύχει μια μεγαλοπρεπή νίκη κόντρα στους πρωτοπόρους της Basket League!