Σαν βόμβα έσκασε στον Ιωνικό η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να «κόψει» την ομάδα από την Basket League. Οι Νικαιώτες, όμως, δεν  έμειναν με σταυρωμένα χέρια. Ο σύλλογος καταθέτει αίτημα ανάκλησης της απόφασης της ΕΕΑ για το «κόψιμο» της ομάδας από την Basket League και παλεύει για να μην βρεθεί εκτός πρωταθλήματος.

Ο Ιωνικός έχει έτοιμα όλα τα έγγραφα και ζητάει από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να κάνει ανάκληση της απόφασης, να επανεξετάσει το φάκελο και μετά να βγάλει την οριστική ετυμηγορία της.

Οι Νικαιώτες λένε ότι έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα που ανάβουν το πράσινο φως για να πάρει η ομάδα άδεια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα από την ΕΕΑ.

Ο Ιωνικός ζητάει πλέον να ανακληθεί η απόφαση για… κόκκινη κάρτα στην ομάδα και να επανεξεταστεί ο φάκελος, διότι εκεί θα φανεί ότι ο σύλλογος είναι καθόλα «εντάξει» και πρέπει να πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στη νέα Basket League.

Οι Νικαιώτες είναι αποφασισμένοι να παλέψουν με νύχια και με δόντια για να πάρουν το πράσινο φως από την Επιτροπή.

Ήδη ξεκίνησαν την διαδικασία. Μάλιστα θέλουν να γίνει η ανάκληση της απόφασης και η επανεξέταση άμεσα, έτσι ώστε να προλάβουν να παίξουν κανονικά στο πρωτάθλημα ξεκινώντας από την πρεμιέρα (17/10) όπου είχε προγραμματιστεί να παίξουν με την ΑΕΚ στο «Σοφία Μπεφόν» στην 1η Αγωνιστική του νέου πρωταθλήματος.