Ο Ιωνικός, που πήρε το ΑΦΜ του Διαγόρα Δρυοπιδέων και θα παίξει και στη νέα σεζόν στην Basket League, θα έχει στο πάγκο του στο νέο πρωτάθλημα έναν παλιό του γνώριμο. Στην τεχνική ηγεσία του Ιωνικού θα είναι ο Στέργιος Κουφός, ο οποίος ήταν και φέτος στην ομάδα, αλλά στα μέσα της σεζόν αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Βετούλα.

Ο Κουφός έτσι επιστρέφει ξανά στον Ιωνικό λίγους μήνες μετά τους χωριστούς δρόμους που είχαν πάρει οι δυο πλευρές.

Ο Στέργιος Κουφός γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 1964. Έκανε μια σημαντική καριέρα ως παίκτης στον Παπάγου. Την προπονητική την ξεκίνησε την σε ηλικία μόλις 22 ετών παράλληλα με την ενεργό δράση ως παίκτης.

Ο Κουφός πριν πάει φέτος στον Ιωνικό ήταν στον Κολοσσό Ρόδου (2018-19).

Τις δύο προηγούμενες σεζόν (2016-2017, 2017-2018) βρέθηκε στον πάγκο του Χολαργού και ήταν ο «αρχιτέκτονας» πρωτεργάτης της εισόδου της ομάδας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ.

Το καλοκαίρι του 2014 ήταν προπονητής της Αλ Ραγιάν στο Κατάρ. Έχει εργαστεί ακόμα στο Ρέθυμνο, Δούκα, Απόλλωνα Πατρών, Δάφνη, Ηλυσιακό, ΔΑΣΑΛ, Παπάγου, Καλογρέζα, Κορωπί.

Από τις σημαντικότερες στιγμές στην καριέρα του είναι σίγουρα όπως είπαμε η άνοδος του Χολαργού στην Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Με την Αλ Ραγιάν στο Κατάρ κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ πανηγύρισε και την κατάκτηση του Arab Club Championship.

Το 2006-07 ήταν στο Ρέθυμνο. Η ομάδα έπαιζε τότε στην Α2, αλλά ο σύλλογος έκανε το «μπαμ» και με τον Κουφό στο τιμόνι έφτασε ως τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (έχασε φυσικά εκεί από τον Παναθηναϊκό).

Την ίδια χρονιά (2006-2007) οδήγησε το Ρέθυμνο στην μεγάλη κατηγορία.

Την περίοδο 2011-2012 κατέκτησε με το Ρέθυμνο την 4η θέση στο πρωτάθλημα της Basket League, κάτι το οποίο επανέλαβε και την επόμενη σεζόν (2012-2013).