Ο Ιωνικός πέρασε από χίλια κύματα μετά τους «επενδυτές» που εμφανίστηκαν μετά τα Χριστούγεννα και εξαφανίστηκαν σε σύντομα χρονικό διάστημα. Ο Βαγγέλης Τσάπας δεν άφησε την ομάδα, βέβαια να πέσει σε ξέρα. Βγήκε ξανά μπροστά και τη κράτησε όρθια. Φαίνεται, όμως, πλέον ότι υπάρχει μια άλλη λύση στον ορίζοντα. Μια λύση με νέο ιδιοκτήτη, ο οποίος μπορεί να εγγυηθεί ένα ακόμα καλύτερο αύριο για τον ιστορικό σύλλογο της Νίκαιας. 

Ο Ιωνικός είχε μεγάλα όνειρα στην επιστροφή του στα «μεγάλα σαλόνια» το καλοκαίρι. Ο Βαγγέλης Τσάπας, που έφερε την ομάδα και πάλι πίσω στην Α1, έδωσε τα πάντα. Έκανε σπουδαίες μεταγραφές και έχτισε μια πολύ δυνατή ομάδα, που έκανε έναν τρομερό πρώτο γύρο.

Μετά, όμως, κάποια πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Τον Δεκέμβριο του 2019, έγινε γνωστό, ότι υπάρχουν νέοι επενδυτές στον Ιωνικό Νίκαιας. Ο Βαγγέλης Τσάπας, που είχε κάνει τα πάντα για την ομάδα, έδωσε το τιμόνι στη νέα διοικητική ηγεσία. Δεν έφυγε, όμως,. Έμεινε εκεί ως εγγυητής για μια ομαλή μετάβαση και ως θεματοφύλακας, προκειμένου να τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα.

Ο Τσάπας κράτησε ζωντανό τον Ιωνικό

Το πλάνο, όμως, δεν απέδωσε καρπούς. Στο ρόστερ έγιναν σαρωτικές αλλαγές και έφυγαν δυο ως τότε παίκτες ορόσημα, οι Μαυροκεφαλίδης και Burt, αλλά και ο προπονητής, Νίκος Βετούλας. Οι αλλαγές επηρέασαν τον Ιωνικό.

Το κακό, όμως, ήταν  πως οι επενδυτές άρχισαν να.. εξαφανίζονται και ο Βαγγέλης Τσάπας βρήκε πάλι μπροστά και κράτησε στους ώμους του το οικονομικό βάρος.

Ο Τσάπας έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά το τοπίο που παρέλαβε ήταν μαύρο κι άραχλο.

Πριν από την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, υπήρξαν γεγονότα που δεν βγήκαν στην επιφάνεια.

Ο Lucky JONES έφυγε για ομάδα της Φινλανδίας. Ο Ιωνικός έμεινε έτσι με 5 ξένους, καθώς είχε κάνει ήδη όλες τις αλλαγές ξένων στο πρωτάθλημα.. Ξαφνικά ο Jordan Callahan βρέθηκε θετικός σε ντόπινγκ κοντρόλ και η ομάδα έμεινε με 4 ξένους. Η… μείωση των ξένων είχε και συνέχεια, καθώς Simpson αποχώρησε λίγο πριν ο ΕΣΑΚΕ ανακοινώσει τη αναβολή του πρωταθλήματος, λόγω του coronavirus.

Ο νέος ιδιοκτήτης

Ο Ιωνικός βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, αλλά φαίνεται ότι θα βρει τον δρόμο του.

Στον ορίζοντα φαίνεται νέος επενδυτής, που θέλει να αναλάβει το τιμόνι και να κάνει τα πάντα για να κρατήσει τον Ιωνικό στην Α1 και να τον οδηγήσει σε ένα ακόμα καλύτερο αύριο. Ο επενδυτής, μάλιστα έχει κάνει ήδη τις πρώτες κινήσεις και έχει  ζητήσει μέχρι το τέλος του Απριλίου να έχει στα χέρια του όλα τα οικονομικά στοιχεία. Και φυσικά δείχνει έτοιμος να αναλάβει και να οδηγήσει την ομάδα σε μια νέα εποχή.