Ο Ιωνικός δημιουργεί σχεδόν από το μηδέν το ρόστερ του για τη νέα σεζόν σε Basket League και FIBA Europe Cup. Σιγά σιγά όμως το φτιάχνει (έχει ανακοινώσει τους Νίκο Λιακόπουλο, Λουκά Μαυροκεφαλίδη) και φροντίζει μάλιστα να κάνει και κινήσεις που δημιουργούν θόρυβο. Μία από αυτές είναι η συμφωνία με τον Γιάννη Αθηναίου.

Οι Νικαιώτες τα βρήκαν σε όλα με τον διεθνής γκαρντ, ο οποίος απάντησε καταφατικά στην πρόταση που του έγινε, έχοντας και το έξτρα κίνητρο της συμμετοχής της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Την προηγούμενη σεζόν ο 33χρονος γκαρντ (1988, 1.94μ.) έπαιξε σε τρεις διαφορετικές ομάδες, δύο στην Basket League (Περιστέρι και Προμηθέας κατά σειρά) και μία στην Ισπανία (Bilbao), όπου πήγε προκειμένου να αντικαταστήσει στη βασκική ομάδα τον τραυματία Jonathan Rousselle.

Ο Ιωνικός θα αποτελέσει την 15η διαφορετική ομάδα στην πολυετή καριέρα του μετά τον Ηλυσιακό, τον Πανιώνιο, τον ΚΑΟΔ, τον Άρη, την ιταλική Armani Milano, την τουρκική Eskisehir, την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, τη γαλλική Provence, τον Παναθηναϊκό, το Περιστέρι, τον Προμηθέα Πάτρας και την ισπανική Bilbao.