Σαν βόμβα έσκασε στον Ιωνικό, αλλά φυσικά και στην Basket League η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να μην χορηγήσει στους Νικαιώτες πιστοποιητικό συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα και ουσιαστικά να τους «αποβάλει» από την κατηγορία.

Η ομάδα, όμως, δεν κάθισε με σταυρωμένα χέρια. Έκανε σήμερα αίτηση ανάκλησης της απόφασης και όλα δείχνουν ότι θα δικαιωθεί και ως την Τετάρτη 2/10 θα πάρει το πράσινο φως από την ΕΕΑ για να παίξει στο πρωτάθλημα.

Ο Ιωνικός θεώρησε ότι είχε το δίκιο με το μέρος του και γι’ αυτό ζήτησε ανάκληση της απόφασης.

Οι αποφάσεις αυτές μπορούν να αλλάξουν, καθώς υπάρχει ήδη «δεδικασμένο» με την Λάρισα.

Το «στόρι» της υπόθεσης της Λάρισας

Η ΕΕΑ είχε βγάλει στις 10/7/2020 «κόκκινη κάρτα» στην Λάρισα και είχε ζητήσει την αποβολή της ομάδας από το νέο πρωτάθλημα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θεώρησε ότι η ομάδα κατέθεσε εκπρόθεσμα στον τραπεζικό λογαριασμό της το ποσό που απαιτείται για το Μετοχικό Κεφάλαιο (μίνιμουμ 216.000).

Η Λάρισα είχε ενημερώσει την ΕΕΑ ότι επρόκειτο απλά για να λογιστικό λάθος και τίποτα παραπάνω. Μάλιστα η ομάδα είχε διακινήσει ποσά από τον συγκεκριμένο λογαριασμό (για πληρωμές σε παίκτες της, προπονητές κλπ), πολύ μεγαλύτερα απ’ αυτά που απαιτούνταν.

Η Λάρισα δεν δέχτηκε στωικά την απόφαση. Στις 15/7 κατέθεσε στην ΕΕΑ αίτηση ανάκλησης της απόφασης για αποβολή της ομάδας και μαζί κατέθεσε και όλα τα απαραίτητα έγγραφα. H ομάδα θεωρούσε οτι το δίκιο ήταν με το μέρος της. Και δικαιώθηκε τελικά.

Η ΕΕΑ δέχτηκε τελικά το αίτημα επανεξέτασε τον φάκελο των Θεσσαλών και στις 24/7 έκρινε ότι όλα είναι «οκ» και έτσι χορήγησε τελικά πιστοποιητικό συμμετοχής στη νέα Basket League στην Λάρισα.

Ο Ιωνικός θεωρεί ότι ο φάκελός του είναι πλήρης και έτσι η ΕΕΑ θα του δώσει το απαραίτητο πιστοποιητικό.

Αυτό θα ξαναφέρει ηρεμία στο πρωτάθλημα, που ξαφνικά βρέθηκε χθες με 11 ομάδες και κινδύνευε να μείνει και με 10, καθώς σενάρια ανέφεραν ότι ο φάκελος του Χαρίλαου Τρικούπη έχει «κολλήσει».

Τελικά η ΕΕΑ άναψε το πράσινο φως για τον Χαρίλαο Τρικούπη σήμερα και του έδωσε το πιστοποιητικό.

Οι ομάδες έτσι έγιναν 11 και όλα δείχνουν ότι θα είναι κανονικά 12, καθώς ο Ιωνικός θα δικαιωθεί τελικά.