Μετά τον καλύτερό του Έλληνα παίκτη (Νίκο Χουγκάζ) ο Ιωνικός αναγκάστηκε να αποχωριστεί και τον κορυφαίο σκόρερ του, τον Eugene German. Ο Αμερικανός γκαρντ δέχτηκε καλή πρόταση από την τουρκική Denizli (14η στην BSL με 4-15) και η ομάδα της Νίκαιας αποφάσισε να τον παραχωρήσει, παίρνοντας μάλιστα και ένα καλό ποσό ως buyout.

Ο κορυφαίος σκόρερ της Basket League αποτελεί λοιπόν παρελθόν από τον Ιωνικό, ο οποίος κινήθηκε άμεσα για να αντικαταστήσει τον German. Ο διάδοχος του ονομάζεται Daniel Hamilton και μέχρι πρότινος αγωνιζόταν και αυτός στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην ουραγό Petkimspor (τελευταία στην κατάταξη με ρεκόρ 3-17).

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΤΗΣ THUNDER ΚΑΙ ΤΩΝ HAWKS

Ο Hamilton είναι 26 ετών, έχει ύψος 2.01μ. και πήγε κολέγιο στο φημισμένο Connecticat. Επιλέχθηκε στο Νο. 56 του Draft του ΝΒΑ το 2016 και έπαιξε δύο σεζόν στο ΝΒΑ (2017-18, 2018-19) σε Thunder και Hawks, δίχως όμως να καταφέρει να στεριώσει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το 2020 άρχισε τη διεθνή επαγγελματική καριέρα από τους Mets de Guaynabo, ομάδα του Πουέρτο Ρίκο και την ίδια χρονιά ήρθε και στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στη γειτονική Τουρκία για λογαριασμό της Bursaspor. Άρχισε τη σεζόν 2021-22 στην Petkim, όπου είχε 9,2 πόντους, 4,6 ριμπάουντ και 2,5 ασίστ σε 25,3 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 11 αγώνες.