Ο Ιωνικός πήρε θέση στο θέμα του ΒΑΝ που επέβαλλε η FIBA στους Νικαιώτες για οφειλές προς πρώην παίκτες της ομάδας.

Από τον σύλλογο της Νίκαιας τόνιζαν ότι η ποινή απαγόρευσης μεταγραφών» δεν αφορά τον «νέο Ιωνικό» τον Ιωνικό BC Hellenic Coin​ που από είναι «συνέχεια» της ΚΑΕ Διαγόρας Δρυοπιδέων. Το ΒΑΝ έλεγαν από την ομάδα αφορά τον «παλιό Ιωνικό» και μάλιστα ο Ερασιτέχνης έχει ήδη ενημερωθεί για το θέμα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Το θέμα είναι, βέβαια, τι λέει και η FIBA. Διότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ένα θέμα με παρόμοιες περιπτώσεις, διότι πολλές φορές θεωρεί τις «νέες ομάδες» ως συνέχεια των «παλιών».

Στον Ιωνικό, πάντως, δεν ανησυχούν για το θέμα και θεωρούν ότι βάσει του γράμματος του νόμου ο σύλλογος δεν έχει θέμα και δεν τον… πιάνει η απαγόρευση μεταγραφών που επέβαλε η FIBA.

Η ομάδα άλλαξε και ο νέος Ιωνικός «γεννήθηκε» μέσα από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων. Η νέα ομάδα του Ιωνικού είναι «συνέχεια», όπως έλεγαν οι Νικαιώτες  του Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Άρα οι οφειλές δεν είναι δικές του. Είναι της παλιάς ομάδας.

Γι’ αυτό άλλωστε και οι Νικαιώτες ανέφεραν ότι ο Ερασιτέχνης Ιωνικός έχει ενημερωθεί από την FIBA για το θέμα και ο «νέος Ιωνικός» δεν έχει σχέση με το όλο ζήτημα και δεν κινδυνεύει με «μεταγραφικό λουκέτο».