Ο Ιωνικός στο πλαίσιο της έναρξης της νέας αγωνιστικής σεζόν ανακοίνωσε και την προσθήκη του Βασίλη Τολιόπουλου με τη μορφή δανεισμού από την ομάδα της ΑΕΚ.

Το Basketblog.gr στις 29/08 σας είχε ενημερώσει για τη μετακίνηση του νεαρού γκαρντ στους “Rangers” μαζί με τις προσθήκες των αθλητών Νίκου Μαραγκίδη, Νίκου Χουγκάζ, Μάριου Γιώτη και Ανδρέα Πετρόπουλου στις “τάξεις” του Ιωνικού.

Ο Τολιόπουλος είναι 24 ετών, έχει ύψος 1,88 και αγωνίζεται ως γκαρντ. Στο παρελθόν είχε ξεκινήσει από τον Πανιώνιο και στη συνέχεια βρέθηκε στις ομάδες του Ικάρου Καλλιθέας, του Κολοσσού Ρόδου, του Ολυμπιακού, του Άρη και της ΑΕΚ.

Μάλιστα, μετράει μία κατάκτηση της Basket League με τον Ολυμπιακό, ένα Κύπελλο Ελλάδος με την ΑΕΚ και δύο συμμετοχές στο ελληνικό All Star Game με την ομάδα των Νέων. Με την Εθνική Ελλάδος στα τμήματα υποδομών μετράει εξίσου σημαντικές επιτυχίες με κυριότερη και πιο σπουδαία ήταν αυτή της τέταρτης θέσης στο Παγκόσμιο Εφήβων (U-19) που διοργανώθηκε στην Κρήτη.

Τη σεζόν που μας πέρασε μέτρησε στην Basket League με την Ένωση 5,5 πόντους 1,3 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ κατά μέσο όρο σε συνολικά 17 συμμετοχές.

Δείτε την ανακοίνωση του Ιωνικού:

“Ο IONIKOS BC HELLENIC COIN ανακοινώνει την απόκτηση του Βασίλη Τολιόπουλου, με τη μορφη δανεισμου από την ομάδα της ΑΕΚ για τη σεζόν 2020/21.
Ο Έλληνας γκαρντ (1.88) έχει γεννηθεί στις 15 Ιουνίου του 1996 και διαθέτει ήδη πολύ σημαντική εμπειρία με παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Ξεκίνησε από τον Πανιώνιο, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Basket League με τον Ίκαρο, πέρασε μία σεζόν στη Ρόδο με τον Κολοσσό (2014/2015) κι εν συνεχεία πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό στον οποίο έμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2019, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα του 2016 κι έχοντας συμμετοχή στο Final Four της Euroleague το 2017.
Ο Τολιόπουλος ολοκλήρωσε τη σεζόν 2018/2019 στον Άρη με πολύ καλές επιδόσεις (8.3 πόντοι κατά μέσο όρο), ενώ από το καλοκαίρι του 2019 ανήκει στην ΑΕΚ. Μάλιστα, την περασμένη σεζόν πανηγύρισε μαζί της το Κύπελλο Ελλάδας και αγωνίστηκε στο Basketball Champions League.
Ο νέος παίκτης της ομάδας μας έχει υπάρξει, κατά το παρελθόν, βασικό στέλεχος των μικρών Εθνικών ομάδων αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες στα γεμάτα καλοκαίρια του.
Βασίλη, σε καλωσορίζουμε στον IONIKOS BC HELLENIC COIN”

Δείτε τη σχετική δημοσίευση:

Ο Βασίλης Τολιόπουλος στον IONIKOS BC HELLENIC COIN! #IonikosBC #HellenicCoin #WelcomeVasilis Ο IONIKOS BC HELLENIC…

Δημοσιεύτηκε από Ionikos BC Hellenic Coin στις Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020