Το 2018 στην προετοιμασία της ΑΕΚ μετέχει ένας νεαρός φόργουορντ, ο οποίος θεωρείται σημαντικό ταλέντο, ενώ έχει και ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία. Ο γιος του παλαίμαχου παίκτη και νυν προπονητή, Κρις Χουγκάζ, ο Νίκος Χουγκάζ προπονείται μαζί με την «Ένωση» θέλοντας να κρατηθεί σε φόρμα μέχρι να βρει ομάδα, αλλά και ίσως να τραβήξει το βλέμμα των «κιτρινόμαυρων» και να τον φέρουν στην ΑΕΚ.

Αμ δε… Η «Ένωση» δεν συγκινείται από το ταλέντο του Χουγκάζ.

Ίσως επειδή ομάδα είχε επενδύσει ένα χρόνο πριν σε ένα άλλο τεράστιο ταλέντο του ελληνικού μπάσκετ, που έπαιζε κι αυτό στην ίδια θέση με τον Χουγκάζ τον Νίκο Ρογκαβόπουλο.

Ίσως επειδή ο 18χρονος τότε παίκτης δεν της… γυάλισε.

Δεν ξέρουμε τι έγινε, αλλά ο Νίκος Χουγκάζ… αγνοείται από την ΑΕΚ και τελικά κλείνει και υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο στον Πανιώνιο, όπου έπαιζε κάποτε και ο πατέρας του.

Από την άλλη, όμως, ξέρουμε ότι μάλλον η ΑΕΚ δεν έκανε καλά τότε, καθώς ο Νίκος Χουγκάζ έχει ξεκινήσει με φόρα το πρωτάθλημα με την φανέλα του Ιωνικού Νικαίας, το «αστεράκι» του λάμπει ως τώρα στο μπασκετικό στερέωμα και δείχνει ότι έχει το ταλέντο να λάμψει τα επόμενα χρόνια.

Ο 20χρονος (2,08μ.) φόργουορντ, που έχει περάσει από τις μικρές Εθνικές,  έχει κάνει (ως τώρα) την μεγάλη έκρηξη.

Ο νεαρός παίκτης του Ιωνικού έχει παίξει φέτος σε 5 ματς με τους Νικαιώτες στην Basket League και έχει μέσο όρο 10,2 πόντους με 31,58% στα τρίποντα, 7,6 ριμπάουντ, 0,8 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόλις 1,8 λάθη σε 22΄.09΄΄.

Το μήλο κάτω απ’ τη μηλιά

Ο Χουγκάζ γεννήθηκε στις 4/10/2000 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Όχι, δεν είναι Κρητικός. Ο πατέρας του, Κρις Χουγκάζ, έπαιζε τότε στον ΟΦΗ και η οικογένεια έμενε εκεί.

Ο Νίκος Χουγκάζ δεν… γεννήθηκε μόνος του εκείνη την ημέρα. Ήρθε στον κόσμο μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, Ρόμπερτ, που παίζει κι αυτός μπάσκετ.

Μα δεν θα μπορούσαν να ακολουθήσουν και άλλο δρόμο τα αδέλφια Χουγκάζ. Το μπάσκετ είναι στο DNA τους.

Είπαμε ότι ο πατέρας τους είναι ο παλαίμαχος παίκτης (με μεγάλη θητεία στον Πανιώνιο) και νυν προπονητής, Κρις Χουγκάζ, ενώ η μητέρα τους είναι η Σόνια Δάφκου, που έπαιζε κι αυτή μπάσκετ και μάλιστα έχει σηκώσει τρία πρωταθλήματα Ελλάδας με Απόλλωνα Καλαμαριάς, Ανω Λιόσια και Εσπερίδες.

Η πορεία του

Ο Νίκος Χουγκάζ έκανε τα πρώτα του βήματα στα τμήματα υποδομής του Περιστερίου. Το 2018 πήγε στον Πανιώνιο και έπαιξε μάλιστα με την ομάδα στην Basket League τη σεζόν 2018-19. Αγωνίστηκε σε 10 ματς και είχε μέσο όρο 3,4 πόντους και 1,1 ριμπάουντ.

Το 2019 πέρασε τον Ατλαντικό για σπουδές και μπάσκετ. Πήγε στις ΗΠΑ στο Πανεπιστήμιο Northwestern State, όπου έπαιζε μαζί με τον αδελφό του. Πέρυσι είχε μέσο όρο στο NCAA έγραψε 9,2 πόντους, 7,2 ριμπάουντ και 1,2 ασίστ.

Το καλοκαίρι που πέρασε ο Ιωνικός τον… επαναπάτρισε και απ’ ότι φαίνεται χτύπησε φλέβα χρυσού, καθώς ο 20χρονος παίκτης πάει… σφαίρα ως τώρα.

 

Ο ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΓΚΑΖ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ