Ο συνεργάτης του Στέργιου Κουφού στον πάγκο του Ιωνικού, ο Σωτήρης Νικολαΐδης μίλησε μετά το παιχνίδι με το Περιστέρι και εξήγησε τα αίτια της ήττας (80-75) της ομάδας του. Ο Νικολαΐδης, όμως, δεν έμεινε εκεί. Έκανε αναφορά και στην αποβολή του Στέργιου Κουφού με 2 απανωτές τεχνικές ποινές στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου.

Ο συνεργάτης του προπονητή του Ιωνικού, τόνισε ότι ο κόουτς των Νικαιωτών δεν είπε το παραμικρό στους διαιτητές του ματς με το Περιστέρι στην 2η τεχνική ποινή που δέχτηκε και με την οποία… έφαγε την κόκκινη κάρτα.

Αναλυτικά ο Σωτήρης Νικολαΐδης είπε:

Για την αποβολή του Στέργιου Κουφού: «Δυστυχώς, ήθελα και θέλαμε όλοι σαν ομάδα να πάρουμε την νίκη για τον προπονητή μας, που στη δεύτερη τεχνική ποινή δεν είπε τίποτα στον διαιτητή. Καμιά φορά αυτά γίνονται, υπάρχουν ατυχίες. Θέλαμε πάρα πολύ να κερδίσουμε για τον Στέργιο Κουφό».

Για την εικόνα της ομάδας απέναντι στο Περιστέρι: «Κάναμε την προσπάθειά μας απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα με εμπειρία, με πολύ ποιοτικό και μεγάλο ρόστερ. Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε να κάνουμε αυτά που είχαμε σχεδιάσει. Αφήσαμε το Περιστέρι να κάνει το παιχνίδι του, είχαμε 10 λάθη, που είναι ανεπίτρεπτο για τη δική μας ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο σφίξαμε. Καταφέραμε να κλέψουμε κάποιες μπάλες, να βάλουμε κάποια σουτ. Φτάσαμε στο 35′ να είμαστε 3 πόντους πίσω. Αλλά, στο τέλος δύο χαμένα ριμπάουντ, ένα πολύ μεγάλο σουτ του Gaddy και σίγουρα η εμπειρία του Περιστερίου τους έδωσαν την νίκη. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μας».

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα και το επόμενο ματς με το Μεσολόγγι: «Συγχαρητήρια στα παιδιά, εμείς συνεχίζουμε. Παίξαμε με δύο πολύ δυνατούς αντιπάλους, την ΑΕΚ και το Περιστέρι. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε μια νίκη. Συνεχίζουμε τη δουλειά, σκύβουμε το κεφάλι και προετοιμαζόμαστε για το επόμενο ματς με το Μεσολόγγι».