Παρά τη διαφορά ποιότητας και λύσεων, παρά την οικονομική απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες, παρά τη διακύμανση των παραστάσεων, η Λάρισα κατάφερε να κερδίσει ΞΑΝΑ τον Παναθηναϊκό και να τα παίξει όλα για όλα στο 5ο και τελευταίο παιχνίδι της ημιτελικής αυτής σειράς σε λίγες μέρες από σήμερα (5/6) στο ΟΑΚΑ.
Τίποτα όμως απ’ αυτά δεν ήταν σχεδιασμένο να γίνει. Ούτε οι δύο νίκες, ούτε οι τρομερές εκλάμψεις, ούτε αυτό το λαμπερό σημάδι της ελπίδας που φωτίζει έναν ολόκληρο οργανισμό…

Μπορεί η πορεία της ομάδας να ήταν μνημειώδης κατά τη διάρκεια του 2022, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως μέχρι και τις 6 Δεκεμβρίου 2021 ήταν μια από τις κύριες υποψήφιες για τον υποβιβασμό στην Α2 Ανδρών, καθότι μετρούσε μόλις μια νίκη στις πρώτες 8 στροφές του πρωταθλήματος -και αυτή στην παράταση κόντρα στον Κολοσσό (81-77)-, με τη διαφορά πόντων να έγκειται στο -13 ανά βραδιά.
Ωστόσο, όλα αρχίζουν από την έλευση του Φώτη Τακιανού αρχικά στις 18 Νοεμβρίου αλλά και τις αποκτήσεις έμπειρων και ικανών παικτών στη συνέχεια, με άσους όπως οι Moody, Green και Maric να αναβαθμίζουν ήδη από τις πρώτες τους στιγμές στη Θεσσαλία τον σύλλογό τους, τον οποίο και απομάκρυναν τάχιστα από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Συγκεκριμένα, από τις 18 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 7 Μαίου 2022 -μια περίοδο 140 ημερών δηλαδή- η Λάρισα γνωρίζει μόλις 2 ήττες από ομάδες που δε φέρουν τα ονόματα των Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού σε σύνολο 11 παιχνιδιών (82% επιτυχία), με τις 5 από τις 9 αυτές νίκες στο εν λόγω διάστημα να λαμβάνουν χώρα μακριά από το «σπίτι» της.
Μάλιστα, μετά και την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό στις 6 Δεκεμβρίου, η ομάδα του κόουτς Τακιανού έτρεξε ένα σερί της τάξης του 11-5 μέχρι και τον Μάιο, όταν μ δύο διαδοχικές νίκες επί των Προμηθέα και Ιωνικού σφράγισε την παρουσία της στην πρώτη εξάδα της λίγκας -κάτι που της χάρισε πολλές ελπίδες δεδομένου ότι απέφυγε τους «αιωνίους», οι οποίοι με τη σειρά τους ήταν οι μοναδικές ομάδες μαζί με την ΑΕΚ που είχαν καταφέρει μέσα στη σεζόν να αλώσουν την έδρα του αντιπάλου της στα Playoffs, του Κολοσσού.

Ας είναι.
Η «καυτή» Λάρισα του 69% ποσοστού επιτυχίας τους τελευταίους 5 μήνες πέρασε από την Ρόδο στο Game 1 των προημιτελικών και στο «σπίτι» της -το οποίο γέμισε ξανά μετά από καιρό χάρις το δικαίωμα στην ελπίδα και το μέλλον που χάρισε την πόλη αυτή η φουρνιά- «καθάρισε» την υπόθεση «πρόκριση», ολοκληρώνοντας την πρώτη -μαζί με εκείνη του Προμηθέα κόντρα στην ΑΕΚ– πρόκριση ομάδας με μειονέκτημα έδρα στην ιστορία των προημιτελικών της Basket League!

Η συνέχεια γνωστή.
Η Λάρισα είναι κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική κόντρα στον ανώτερο από κάθε άποψη Παναθηναϊκό και όχι απλά τον δυσκολεύει αλλά αρχικά του στερεί το δικαίωμα της έξτρα ξεκούρασης εμποδίζοντας τη «σκούπα» με τη νίκη της στο Game 2 και στη συνέχεια κάμπτει την αντίστασή του και για δεύτερη φορά μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα. Έτσι, έγινε η τρίτη μόλις ομάδα σε επίπεδο Basket League που κερδίζει 2 αγώνες σε μια σειρά με το «τριφύλλι» μετά τους Ολυμπιακό και Άρη!

Αν ζούσαμε σε έναν κόσμο γεμάτο μόνο με λογική, το αποτέλεσμα του πέμπτου και τελευταίου αγώνα θα ήταν ήδη προκαθορισμένο.
Σε έναν κόσμο όμως γεμάτο… τρέλα και Λάρισα, όλα είναι πιθανά μέχρι να γίνουν απίθανα!