Η Λάρισα δεν πετάει λευκή πετσέτα. Η ομάδα της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένη να παλέψει με όλες τις δυνάμεις της για να μείνει στην Basket League και έτσι κατέθεσε στην ΕΕΑ αίτηση για ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής για την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θεώρησε ότι η ομάδα κατέθεσε εκπρόθεσμα στον τραπεζικό λογαριασμό της το ποσό που απαιτείται για το Μετοχικό Κεφάλαιο (μίνιμουμ 216.000).

Η Λάρισα είχε ενημερώσει την ΕΕΑ ότι επρόκειτο απλά για να λογιστικό λάθος και τίποτα παραπάνω. Μάλιστα η ομάδα είχε διακινήσει ποσά από τον συγκεκριμένο λογαριασμό (για πληρωμές σε παίκτες της, προπονητές κλπ), πολύ μεγαλύτερα από’ αυτά που απαιτούνταν.

Το όλο πρόβλημα φαινόταν διαδικαστικό και τυπικό και όλα έδειχναν ότι θα ξεπεραστεί. Η ΕΕΑ όμως, τήρησε σκληρή στάση. Αγνόησε ότι οι Θεσσαλοί έχουν μια νοικοκυρεμένη ομάδα, ότι η διοίκηση του Θόδωρου Ριζούλη, δεν χρωστάει σε κανέναν, πληρώνει στην ώρα της και είναι πάντα δίπλα στην ομάδα.

Η Επιτροπή έκρινε εκπρόθεσμη την καταβολή του ποσού και έτσι έκρινε ότι η Λάρισα πρέπει να αποβληθεί. Έστειλε μάλιστα και σχετικό έγγραφο στον ΕΣΑΚΕ με την απόφασή της και ζήτησε να βγει άμεσα… κόκκινη κάρτα στην ομάδα.

Η Λάρισα, όμως, δεν… πέταξε λευκή πετσέτα. Κατέθεσε στην ΕΕΑ αίτηση ανάκλησης της συγκεκριμένης απόφασης και περιμένει να δει τι θα γίνει κι αν η ομάδα θα δικαιωθεί και δεν θα «καταδικαστεί» για ένα καθαρό τυπικό θέμα

Η απόφαση της ΕΕΑ έχει γίνει και πολιτικό θέμα, έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο και έφτασε ως την Βουλή.

Η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής του νομού Λάρισας, η Ευαγγελία Λιακούλη έφερε στο Κοινοβούλο με επίκαιρη ερώτησή της, το καυτό ζήτημα του υποβιβασμού της Λάρισας, αξιώνοντας άμεσα απαντήσεις.

Θέση πήρε χθες και ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, ο οποίος έδειξε την αντίθεσή του για τον «εξοστρακισμό» της ομάδας.