Το κσμπσνάκι στον Παναθηναϊκό το χτύπησε από το πρώτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς. Για όσους δεν το άκουσαν, το χτύπησε ξανά. Και προκάλεσε θόρυβο αυτή τη φορά. Η Λάρισα δεν πέτυχε όμως απλά (sic) τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του θεσσαλικού μπάσκετ το βράδυ της Τρίτης (31/5), ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1. Έκανε κάτι ακόμα μεγαλύτερο για την πόλη.

Η ομάδα του Φώτη Τακιανού έφερε πάλι τον κόσμο στο γήπεδο. Η εικόνα του γεμάτου γηπέδου είναι κάτι που πολλά χρόνια είχε να βιώσει η πρωτεύουσα της Θεσσαλίας. Ήταν κάτι που έδωσε… έξτρα φτερά στους γηπεδούχους. Ήταν που δεν θα μπορούσε να μην μνημονευτεί και μετά το τέλος της αναμέτρησης από τον προπονητής της…

«Η σημερινή νίκη είναι κάτι πάνω από υπερβατική. Ελέγξαμε το ματς για 40 λεπτά, αντέξαμε στην πίεση του Παναθηναϊκού, πήραμε μεγάλες διαφορές και μείναμε ψύχραιμοι. Τέτοιες νίκες βοηθούν στο να χτιστούν νοοτροπίες και όνειρα. Όταν ήρθα στη Λάρισα, στις 17 Νοεμβρίου, παίζαμε μπροστά σε 100 άτομα. Τώρα το γήπεδο είναι γεμάτο. Αυτό σημαίνει ότι εξελιχθήκαμε, όπως και το περιβάλλον μας».

Η Λάρισα δεν εξελίχθηκε απλά, όπως δήλωσε ο Τακιανός. Έκανε δρασκελιές προόδου. Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου και μετά την ολοκλήρωση της 10ης αγωνιστικής βρισκόταν σε τέλμα. Για την ακρίβεια, βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 1-7. Τι έκανε έκτοτε -κι αφού μεσολάβησαν η άφιξη του Τακιανού και οι διορθωτικές κινήσεις στις θέσεις των ξένων με τους Moody, Green, Maric, Berzins;

  • Κέρδισε 11 από τα επόμενα 16 παιχνίδια της
  • Ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 12-12 και στην 6η θέση της βαθμολογίας, μπαίνοντας για πρώτη φορά στα Playoffs.
  • Απέκλεισε με μειονέκτημα έδρας τον Κολοσσό Ρόδου και μάλιστα με sweep.

Το κερασάκι στην τούρτα, πάντως, το έβαλε σήμερα. Με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, την πρώτη στη βραχύβια ιστορία της επί των “πράσινων” έπειτα από επτά ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Και προ πάντων, με την εικόνα που δημιούργησε στο κλειστό της Νεάπολης. Μία εικόνα από το μακρινό παρελθόν για τη Λάρισα. Ενδεχομένως και από το μέλλον. Γιατί όχι; Αυτή η ομάδα που έχει φτιάξει ο Φώτης Τακιανός το αξίζει.

Tags:
Λάρισα