Τρομερή είναι η αγωνιστική άνοδος και βελτίωση της Λάρισας και το παρκέ αποτυπώνει του λόγου το αληθές με τον καλύτερο τρόπο.

Όπως έδειξε και χθες στην έδρα του Λαυρίου, η ομάδα από τη Θεσσαλία έχει καταφέρει να βρει πατήματα για τα καλά και σταθεροποιεί την απόδοση της, έχοντας άπλετη εμπιστοσύνη πια στις δυνατότητες της, ενώ ήδη έχει απομακρυνθεί από τον υποβιβασμό και αναμένεται να παίξει ακόμα πιο καλό και απελευθερωμένο μπάσκετ, κυνηγώντας πια την 8αδα, αφού πιστοποιεί ότι μπορεί να το πράξει.

Η έλευση του Φώτη Τακιανού στον πάγκο, μετά την ήττα από το Περιστέρι με 78-63 στη Νεάπολη ήταν ευεργετική. Ο φιλόδοξος τεχνικός μετράει από τότε (ντεμπούτο με ήττα στην Πυλαία, 82-71 από τον ΠΑΟΚ) 5 νίκες και 4 ήττες, έχοντας αναλάβει τα ηνία της ομάδας, όταν ήταν στο 1-5, έχοντας κερδίσει μόνο στην πρεμιέρα εντός τον Κολοσσό Ρόδου, όσο ήταν στο «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας ο Νίκος Παπανικολόπουλος.

Μάλιστα ο Τακιανός, πέραν της αλλαγής στη ψυχολογία των παικτών και της άμεσης επιβολής των «θέλω» του, την οποία αφομοίωσε το ρόστερ, οι προσθετικές κινήσεις σε αυτό άλλαξαν τελείως την αγωνιστική εικόνα της Λάρισας.

Με μπροστάρη τον Moody, με τον Hudson σε δαιμονιώδη κατάσταση, όπως απέδειξε και κόντρα στο Λαύριο (19 πόντοι, 7 ριμπάουντ), με τον Maric να δίνει ποιότητα και ηρεμία στη ρακέτα, αλλά και τον Green να κάνει πολλή δουλειά, η Λάρισα έχει ανέβει επίπεδο στο ρόστερ της και δεν είναι τυχαία η πορεία της με 4 νίκες στα 6 τελευταία παιχνίδια και συνολικά ρεκόρ 6-9.

Και νίκες με διαφορά επί του Λαυρίου εκτός (91-77), επίσης με διαφορά στη Νεάπολη κόντρα στην ΑΕΚ (82-65), παραλίγο ζημιά στον Παναθηναϊκό, που είχε Άγιο…Nedovic  και πέρασε με μεγάλο άγχος από την Λάρισα με 90-86.

Σημαντικός ο «1» επί του Άρη με 84-81, αλλά και οι επιτυχίες με Απόλλωνα στην Πάτρα και Ιωνικό στη Νίκαια, που ουσιαστικά έδιωξαν το άγχος της παραμονής και έδωσαν έξτρα ώθηση στο σύνολο του Φώτη Τακιανού.

Μία Λάρισα που χαίρεσαι να την παρακολουθείς και περιμένουμε τις επόμενες «δοκιμασίες» της με ανυπομονησία, για το που μπορεί να φτάσει…