Το θέμα της αποβολής της Λάρισας από την Basket League έφτασε ως τα ελληνικό κοινοβούλιο. Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα kosmoslarissa.gr η Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής του νομού. Λάρισας, η Ευαγγελία Λιακούλη έφερε στην ελληνική Βουλή με επίκαιρη ερώτησή της, το καυτό ζήτημα του υποβιβασμού της Λάρισας, αξιώνοντας άμεσα και δια ζώσης απαντήσεις!

Η βουλευτής, χωρίς να «μασάει τα λόγια» της ανέφερε στο κείμενο που κατέθεσε, πως το δυνητικό ενδεχόμενο υποβιβασμού της ομάδας μπάσκετ της Λάρισα  για ένα μικρής σημασίας τυπικό ζήτημα καθιστά το όλο πρωτάθλημα απολύτως αφερέγγυο!

Αφορμή για την παρέμβαση της Ευαγγελίας Λιακούλη υπήρξε φυσικά η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για αποβολή της Λάρισας από την Basket League.

H EEA έκρινε ότι η ομάδα πρέπει να δεχτεί… κόκκινη κάρτα από το πρωτάθλημα, λόγω της …καθυστερημένης τοποθέτησης του ποσού (!), που απαιτούνταν για το Μετοχικό κεφάλαιο της ΚΑΕ.

Η Λάρισα απάντησε ότι το όλο θέμα οφείλεται σε ένα λάθος και δη λογιστικό και μάλιστα ανέφερε ότι στον συγκεκριμένο λογαριασμό είχαν κινηθεί πολύ περισσότερα χρήματα από εκείνα που χρειάζονταν (μίνιμουμ 216.000) για το ΜΚ. Μάλιστα τα λεφτά είχαν πάει σε πληρωμές της ομάδας.

Η ομάδα είχε εξηγήσει στην ΕΕΑ ότι επρόκειτο για ένα διαδικαστικό λάθος και ότι το όλο θα λυνόταν άμεσα.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, όμως, δεν θέλησε να περιμένει, έβγαλε απόφαση και ζήτησε από τον ΕΣΑΚΕ να αποβληθεί αμέσως η ομάδα.

Καταλογίζοντας «δυο μέτρα και δύο σταθμά» στις αποφάσεις της ΕΕΑ, η Ευαγγελία Λιακούλη κάνει λόγο για «απόφαση πραγματικό καταπέλτη», για όλους όσοι αγωνίζονται για την βελτίωση της ποιότητας της ελληνικής καλαθοσφαίρισης.

Παράλληλα, ζητά από τους δυο Υπουργούς να απαντήσουν πως προτίθενται να κινηθούν δεδομένου ότι η ΚΑΕ Λάρισα αποτελεί, κατά γενική ομολογία, μια ομάδα πρότυπο σε ό,τι αφορά τις πληρωμές παικτών μέχρι τελευταίου ευρώ.

«Οι παράγοντες της Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα δαπάνησαν πολύ χρόνο και χρήματα, προκειμένου να ανέβει η ομάδα 6 – 7 κατηγορίες από τα τοπικά που αγωνίζονταν και μια τέτοια απόφαση καταδεικνύει όχι μόνο κατάφορη αδικία, αλλά κι έλλειψη ευαισθησίας από πλευράς της επίσημης Πολιτείας.

Σε αυτό το πλαίσιο ερωτώνται οι κ. Υπουργοί: Αν είναι ενήμεροι για το ζήτημα που έχει προκύψει με τον υποβιβασμό της κατά τα άλλα απολύτως φερέγγυας Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα, λόγω ενός μηδαμινού τυπικού κωλύματος, που αφορά τον χρόνο κατάθεσης του ποσού;

Και τι προτίθενται να πράξουν σε σχέση με το ανωτέρω ζήτημα, το οποίο κατά την άποψή μας θα πρέπει να λυθεί θετικά για την τοπική ομάδα της Λάρισας, σηματοδοτώντας ένα διαφορετικό ήθος και τόνο για το πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης», καταλήγει η βουλευτής Λάρισας.

Πηγή: http://www.kosmoslarissa.gr/