Η ομάδα της Λάρισας συνεχίζει να “χτίζει” το ρόστερ της εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν και του πρωταθλήματος της Basket League. Μετά την απόκτηση και του Κωνσταντίνου Παπαδάκη με τη μορφή δανεισμού από την ομάδα του Παναθηναϊκού, κινήθηκε δυναμικά στο μεταγραφικό “παζάρι” αποκτώντας τους αθλητές Σπύρο Μούρτο, Μιχάλη Καμπερίδη και Brandon Rush.

Ο Σπύρος Μούρτος είναι 30 ετών, έχει ύψος 1,99 και καλύπτει τις θέσεις του φόργουορντ. Ο πολύπειρος αθλητής πραγματοποίησε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα στην Ιτέα Φωκίδας, στην περιοχή από όπου κατάγεται. Στη συνέχεια βρέθηκε στις εξής ομάδες: Άρης, ΟΦΗ, Α.Ο.Κ. Ίκαροι Σερρών, αλλά και Ήφαιστος Λήμνου

Στον Ήφαιστο μάλιστα τη σεζόν που μας πέρασε μέτρησε 4,5 πόντους, 2,8 ριμπάουντ και 1,5 ασίστ κατά μέσο όρο σε συνολικά 20 εμφανίσεις.

Ο Μιχάλης Καμπερίδης είναι 26 ετών, έχει ύψος 2,06 και αγωνίζεται στις θέσεις του φόργουορντ/σέντερ. Ο ταλαντούχος αθλητής στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην ΑΕΚ (με την οποία κατέκτησε τόσο τη διοργάνωση του Basketball Champions League, όσο και αυτή του Κυπέλλου Ελλάδος), το Ρέθυμνο, την Huesca, τον Χολαργό, τον Φιλαθλητικό και τον Μανδραϊκό.

Τέλος, η Λάρισα έκανε γνωστή και την επανένταξη του Αμερικανού γκαρντ Brandon Rush. O Rush είναι πλέον 35 ετών, έχει ύψος 1,98 και καλύπτει τις θέσεις του γκαρντ ως “combo”. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Kansas και έχει επιλεχθεί ως 13η επιλογή στον πρώτο γύρο των Drafts του ΝΒΑ, τη χρονιά 2008.

Στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ είχε αγωνιστεί με τις ομάδες των Indiana Pacers, Utah Jazz, Golden State Warriors και Minnesota Timberwolves. Μετά από τρία χρόνια αποχής, επανήλθε στο χώρο του μπάσκετ με τη φανέλα της Λάρισας, με την οποία την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν μέτρησε 15,6 πόντους κατά μέσο όρο σε 11 παιχνίδια που είχε συμμετοχή.

Δείτε τις ανακοινώσεις της Λάρισας:

“Bread Factory
Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Bread Factory ανακοινώνει την απόκτηση του Σπύρου Μούρτου.
Γεννήθηκε στις 5/12/90 στην Ιτέα Φωκίδας, κάνοντας τα πρώτα του βήματα στην τοπική ομάδα.
Το 2007 αποκτήθηκε από τον Άρη στον οποίο αγωνίστηκε έως το 2018, στον οποίο διετέλεσε και αρχηγός.
Ο ύψους 1.99 μ. forward το καλοκαίρι του 2018 μεταγράφηκε στον Ήφαιστο Λήμνου όπου αγωνίστηκε για δύο χρόνια.
Πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική ομάδα νέων της χώρας μας το 2010″.

“Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Bread Factory ανακοινώνει την απόκτηση του Μιχάλη Καμπερίδη.
Ο 26χρονος (24/4/94) Έλληνας power forward- center με ύψος 2.06 μ έχει αγωνιστεί στην ΑΕΚ, με την οποία κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας και Basketball Champions League, την ισπανική Ουέσκα, τον Χολαργό και το Ρέθυμνο”.

“Bread Factory
WELCOME BACK ‘’CHAMP!’’
Έπειτα από μια εντυπωσιακή περσινή αγωνιστική χρονιά με τη φανέλα της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ ο Αμερικανός shooting guard – small forward, Brandon Rush επιστρέφει στην Λάρισα.
Γεννημένος στις 7 Ιουλίου 1985 με ύψος 1.98μ. ο Rush ως Αμερικανός επαγγελματίας καλαθοσφαιριστής έγινε κατακτητής δαχτυλιδιού του NBA το 2015 με τους Golden State Warriors, ενώ εκτός του τίτλου του πρωταθλητή με τους ‘’πολεμιστές’’ έχει στο βιογραφικό του και έναν ακόμη αυτόν του NCAA με το Κάνσας το 2008.
Εκτός από τους Warriors, ο Αμερικανός πρωταθλητής αγωνίστηκε με την Utah jazz (2013) και στη Minnesota Timberwolves (2016 – 2017) ενώ τον Νοέμβριο του 2019, ύστερα από μια αποχή δύο περίπου χρόνων, «πάτησε” ελληνικό έδαφος μπαίνοντας στο ρόστερ της λαρισινής ομάδας.
Η διοίκηση της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Bread Factory παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε συνεχίζει ακάθεκτη την προσπάθεια να χτίσει και φέτος μία ομάδα η οποία θα καταφέρει να σταθεί με αξιοπρέπεια στο πρωτάθλημα της BASKET LEAGUE
Είναι λοιπόν μεγάλη τιμή να συμμετέχει και φέτος στο ‘’κυανόλευκο’’ σωματείο ο πρωταθλητής του NBA ο οποίος με την σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια, τον επαγγελματισμό και την ταπεινότητα που τον διακρίνουν κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και την αγάπη όλου του κόσμου της λαρισινής ομάδας και όλου του ελληνικού μπάσκετ.
Αναμένουμε να τον απολαύσουμε ξανά στα ελληνικά παρκέ να συνεχίζει το έργο του βοηθώντας την ομάδα να πετύχει τους στόχους της όπως αυτός πολύ καλά ξέρει…”

Δείτε τις σχετικές δημοσιεύσεις του συλλόγου:

#larisabc #larissa #larissabasketball Bread Factory Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Bread Factory ανακοινώνει την απόκτηση του Σπύρου…

Δημοσιεύτηκε από Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 

#larisabc #larissa #larissabasketball Bread Factory Michalis Kamperidis Η ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ Bread Factory ανακοινώνει την…

Δημοσιεύτηκε από Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα στις Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 

#larissa #larissabc #larissabasketball Bread Factory WELCOME BACK ‘’CHAMP!’’ Έπειτα από μια εντυπωσιακή περσινή…

Δημοσιεύτηκε από Larisa BC/ ΚΑΕ Λάρισα στις Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020