Η ήττα από το Περιστέρι στο κλειστό της Νεάπολης εξέθεσε σε κοινή θέα τα (πολλά) προβλήματα της Λάρισας. Σε αυτά αναφέρθηκε ο Νίκος Παπανικολόπουλος στη συνέντευξη Τύπου της αναμέτρησης που έγινε στο κλειστό της Νεάπολης.

Ο προπονητής των Θεσσαλών επισήμανε επίσης ότι θα πρέπει μέχρι το κρίσιμο παιχνίδι με το Μεσολόγγι, να έχει βρεθεί ένας ακόμα ξένος παίκτης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Νίκου Παπανικολόπολου:

«Ευχαριστούμε το Περιστέρι που μας έδειξε κατάφατσα την αλήθεια. Με 96 πόντους ένα παιχνίδι απέναντι σε ένα αντίπαλο που τα κορμιά ήταν σε διαφορετικό μέγεθος από τα δικά μας, δεν θα μπορούσαμε να έχουμε τύχη να διεκδικήσουμε κάτι. Αν δεν παίξεις στην επαφή, αν δεν παίξεις δυνατά στην άμυνα, ειδικά με το τωρινό ρόστερ που έχουμε, η εικόνα ήταν μια πραγματικότητα. Δυστυχώς, άσχημη για μας. Έχουμε τρία παιχνίδια που είναι σημαντικά για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Θα ανασυνταχτούμε και θα προχωρήσουμε.

Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε πρόβλημα αποτελεσματικότητας στην επίθεση. Αλλά στην άμυνά μας, το πρόβλημά μας ήταν στην πρώτη γραμμή και στα ροτέσιον. Άνοιξαν την άμυνά μας υπερβολικά, αλλά σταμάτα τους με φάουλ. Δεν μπορεί στο τρίτο δεκάλεπτο να ξεκινάμε, ενώ στην επίθεση λειτουργούμε κάπως λογικά, στην άμυνα δεν έχουμε κάνει χρήση του πλεονεκτήματος που μας δίνει το φάουλ.

Η κατάσταση μετά τον τραυματισμό του Σμιθ δεν είναι εύκολη. Η ομάδα έχει κλείσει τουλάχιστον, τρεις παίκτες από την αρχή του τραυματισμού. Ο ένας παίκτης έφυγε κατευθείαν για Αμερική, ενώ τον περιμέναμε να πετάξει από Πολωνία, ο άλλος αρνήθηκε τελικά και ο τρίτος παίκτης αντιμετωπίζει πρόβλημα αναχώρησης από το Ισραήλ. Είναι αντικειμενικές δυσκολίες, θα τις αντιμετωπίσουμε κι αυτές. Το σίγουρο είναι ότι με το Μεσολόγγι πρέπει να έχουμε έναν παίκτη».