«Ματσάρα» με δραματικό φινάλε έγινε στο «Τάσος Καμπούρης» ανάμεσα σε Κύμη και Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα με 74-77 απέναντι στο σύνολο του Γιάννη Καστρίτη που βρέθηκε ένα σουτ μακριά από το θρίαμβο.

 

Από την αρχή του αγώνα οι δύο ομάδες βρίσκονταν κοντά στο σκορ, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να είναι συχνές. Χαρακτηριστικό της κατάστασης ότι η μέγιστη διαφορά του Ολυμπιακού στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν το +4, ενώ η Κύμη ήταν τελικά εκείνη που έκλεισε την περίοδο προηγούμενη, με σκορ 20-18. Ο Ολυμπιακός με ένα σερί 5-15 στο πρώτο μισό του δεύτερου δεκαλέπτου διεύρυνε την «ψαλίδα» στο +8 (25-33), δείχνοντας πως σιγά σιγά θα ξέφευγε, όμως οι γηπεδούχοι είχαν άλλη άποψη, μειώνοντας προοδευτικά σε 37-39.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του αγώνα το ματς παρέμεινε εξαιρετικά αμφίρροπο, με την Κύμη να καταφέρνει να αποκτήσει και προβάδισμα της τάξης των 5 πόντων (57-52) και να ανταποδίδει σε κάθε «ερυθρόλευκο» καλάθι του τελευταίου διλέπτου, (68-68, 72-72, 74-74), με τον Γούοσινγκτον να διαθέτει «κρύο αίμα». Με το ρολόι στα 40”,η τελευταία ολόκληρη επίθεση του Ολυμπιακού ήταν καλοστημένη και αποτελεσματική αφού βρέθηκε αφύλαχτος ο Άξελ Τουπάν στη γωνία, ευστοχώντας σε τρίποντο 17” πριν το τέλος. Ο Γιάννης Καστρίτης επέλεξε η ομάδα του να επιτεθεί από το κέντρο του γηπέδου μετά το τάιμ-αουτ, το λει-απ του Σαγκζ ωστόσο δεν είχε τύχη, με το 74-77 να μην αλλάζει.

Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι Νάιτζελ Γουίλιαμς Γκος (15 πόντοι, 6 ασίστ) και Νίκολα Μιλουτίνοφ (14 πόντοι, 6 ριμπάουντ) από πλευράς Ολυμπιακού, συνθέτοντας ένα ιδιαίτερα δυναμικό δίδυμο κοντού-ψηλού που ίσως αποτελέσει τη βάση και για τη συνέχεια της πορείας των «ερυθρολεύκων», ενώ σημαντική ήταν η συνεισφορά του Γιάνις Στρέλνιεκς (10π.), στην τελευταία περίοδο, πέρα από τον επίσης διψήφιο και άκρως καθοριστικό Τουπάν (12π.). Φυσικά, αν η ομάδα της Κύμης ολοκλήρωνε το «θαύμα», είναι βέβαιο πως MVP θα αναδεικνυόταν ο τρομερός Ντεβόν Γουάσινγκτον, που ήταν πρώτος σκόρερ του ματς με 24 πόντους και με ισχυρή παρουσία στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο όταν η μπάλα «έκαιγε». Πολύ θετικοί επίσης οι Μπολντς, Χόρτον στο πρώτο ημίχρονο κυρίως καθώς και ο Πουλιανίτης με εξαιρετική αμυντική και δημιουργική συμπεριφορά.

 

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 32-39, 57-54, 74-77

Κύμη (Καστρίτης):

Χόρτον 14, Σαγκζ 8, Μπολντζ 9 (1), Τουτζιαράκης 3, Κάμφορ 2, Γουόσινγκτον 24 (4), Γερομίχαλος, Τσιάρας, Πουλιανίτης 5 (1), Ουμπίλα, Μαραγκός 7, Στυλιανού 2.

Ολυμπιακός (Μπλατ):

Γουίλιαμς-Γκος 15 (1), Τολιόπουλος, Τουπάν 12 (1), Τίμα, Μιλουτίνοφ 14, Στρέλνιεκς 10 (2), Βεζένκοφ 7 (1), Πρίντεζης 7, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 3 (1), Μπόγρης, ΛεΝτέι 4.

 

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης