Ο Peja Stojakovic ήταν αυτός ο τύπος που κατάφερε να βάλει θα λέγαμε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ.

Γιατί; Σίγουρα γιατί η τρίποντη «βόμβα» του εκείνο το βράδυ στο ΣΕΦ, στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ… έμεινε στην ιστορία, αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» εκτός τελικών, έπειτα από πέντε συνεχόμενες κατακτήσεις.

Οι περισσότεροι τα γνωρίζετε με χαρακτηρισμούς τύπου «nothing but net», «big shots» ή «winning shots». Τις πολύ… μακρινές version τους, οι Αμερικανοί τις ονομάζουν «προσευχές».

Δράστης ο γνωστός μας Peja Stojakovic, θύμα ο Ολυμπιακός και τόπος «εγκλήματος» το ΣΕΦ στις 6/5/1998.

Εκείνη την ημέρα, λίγο πριν αφήσει το ελληνικό πρωτάθλημα για το ΝΒΑ, ο Peja φρόντισε να αφήσει… εκτός τίτλου τον Ολυμπιακό.

Αυτοί που χαμογέλασαν στο τέλος; Οι Θεσσαλονικείς, καθώς ο Peja ανέλαβε, ως συνήθως, την τελευταία επίθεση κι ενώ το σκορ βρισκόταν στο 55-55.

Το σουτ τριών πόντων με την εκπνοή, μπροστά στον δύσμοιρο Dusan Vukcevic, αποτελεί αντικείμενο για σεμινάριο των σουτ (αφού μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Σερβοέλληνας άσος είχε 0/4).

Η νίκη-πρόκριση για τον ΠΑΟΚ με 58-55, σήμανε το τέλος της ερυθρόλευκης κυριαρχίας στην Α1 και την έναρξη αυτής του Παναθηναϊκού.

Θυμηθείτε εδώ εκείνο το βράδυ: