Ο Ήφαιστος ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη της φετινής σεζόν, αλλά φαίνεται ότι το τοπίο στην ομάδα είναι «θολό» και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το αύριο. Η ομάδα πήρε ζωή χάρη στον ρομαντισμό, την τρέλα και την αγάπη της οικογένειας Μπούμπουρα για το μπάσκετ και την Λήμνο. Ο «πατριάρχης» της οικογένειας, Παντελής Μπούμπουρας και ο γιος του Σπύρος δεν λογάριασαν τίποτα μπροστά στο πάθος τους αποκτήσει η Λήμνος μια σπουδαία μπασκετική ομάδα και να μπει στον μπασκετικό χάρτη.

Δαπάνησαν τεράστια ποσά, έδωσαν και την ψυχή τους και χάρισαν στο νησί τον Ήφαιστο. Φαίνεται, όμως, ότι κάποια… στραβά που είδαν στην πορεία τους έχουν κάνει να αλλάξουν άποψη και το ενδεχόμενο να αποχωρήσουν είτε από τον Ήφαιστο, είτε να αποχωρήσουν μαζί με τη ομάδα από την Λήμνο είναι ορατό. Οι λόγοι που τους έχουν κάνει να το σκέφτονται σοβαρά αυτά είναι πολλοί.

Η τοπική κοινωνία δεν στήριξε

Η οικογένεια Μπούμπουρα έκανε τα πάντα για την ομάδα. Έφτιαξε ένα πανίσχυρο ροστερ. Έφτιαξε το γήπεδο με δικά της έξοδα. Δεν ζήτησε τίποτα από κανέναν.

Το μόνο που περίμενε ήταν η τοπική κοινωνία να αγκαλιάσει τον σύλλογο και να το βοηθήσει με κάθε τρόπο.

Δυστυχώς αυτό δεν φάνηκε να γίνεται πράξη. Όχι, ότι δεν υπήρξαν εξαιρέσεις και κάποια μέλη της κοινωνίας της Λήμνου δεν βοήθήσαν (π.χ. με χορηγίες ή διαφημίσεις). Το ποσοστό αυτό όμως, δεν ήταν πολύ μεγάλο.

Τα εμπόδια για το γήπεδο

Ύστερα είναι και το άλλο. Η οικογένεια δημιούργησε ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο στο νησί, το «Νίκος Σαμαράς». Ανακαίνισε μόνη της το γήπεδο, έφτιαξε τα αποδυτήρια. Ηθελε να φέρει κάποια κοντέινερ για να έχουν διάφορες χρήσεις στο κλειστό της Λήμνου, αλλά συνάντησε τεράστιες δυσκολίες. Να πούμε ότι δεν ζήτησε να επωμιστεί το κόστος κανείς. Εκείνη θα το κάλυπτε.

Κάποιοι όμως, και οι απαραίτητες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μην της επιτρέψουν να κάνει πράξη την επιθυμία της.

Η οικογένεια δεν ζήτησε σχεδόν τίποτα. Μια μικρή στήριξη είχε ζητήσει από τη τοπική κοινωνία και τους φορείς.

Και μιλάμε ότι το κόστος που επωμίστηκε είναι τεράστιο και ειδικά στο οικονομικό κομμάτι. Ο Ήφαιστος έχει πολλά… έξτρα έξοδα. Ως νησιώτικη ομάδα έχει πιο… ακριβά ταξίδια. Κάποιες φορές οι διαιτητές ή άλλοι επίσημοι πρέπει να διανυκτερεύουν στο νησί λόγω των αεροπορικών δρομολογίων. Όλα αυτά τα έξοδα τα σήκωσε η οικογένεια Μπούμπουρα.

Και δεν μιλάμε για το κόστος του ρόστερ. Το σήκωσε χωρίς δεύτερη κουβέντα και ο Ήφαιστος είναι… οικονομικός παράδεισος για όλους, καθώς όλοι πληρώνονται στην ώρα τους.

Όλα αυτά έχουν κάνει την οικογένεια Μπούμπουρα να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο είτε να αποχωρήσει από τον σύλλογο (το πιο πιθανό) και να πάρει τα ηνία κάποιας άλλης ομάδας στη Αθήνα, είτε να πάρει την ομάδα από την Λήμνο.

Πιο πιθανό σενάριο πάντως, δείχνει το πρώτο.