Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη έναρξη της σεζόν, ορισμένες ομάδες δεν έχουν καταφέρει να παρουσιάσουν έναν ικανοποιητικό φάκελο για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή του στη νέα Basket League, η οποία θα κριθεί την τελευταία στιγμή.

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε στην παρουσίαση του ΕΣΑΚΕ για τη νέα λίγκα γνωστό όμως το γεγονός πως οι ποινές που θα επιβληθούν σε αυτές τις ΚΑΕ -εν προκειμένω στους Άρη και Κολοσσό– θα είναι μικρότερες οικονομικά συγκριτικά με τις αντίστοιχες των ΠΑΕ που δεν κατόρθωσαν να πάρουν το πράσινο φως από την ΕΕΑ.

Έτσι, οι ομάδες που δεν έχουν πάρει μέχρι πρότινος την αδειοδότηση από την ΕΕΑ μπορούν να πάρουν μια μικρή ανάσα, πριν καταθέσουν τη νέα τους υπόσταση σε λίγες ημέρες, αφού η βαθμολογική τους θέση δεν θα υποχωρήσει πολύ παρά τις όποιες οφειλές τους (3-5 βαθμοί).

 

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

 

«Ζούμε πλέον την μπασκετική κυριαρχία των Βαγγέληδων. Ευχόμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί αρμονικά για το καλό του αθλήματος. Είναι μεγάλη χαρά που παρίσταμαι ανάμεσα σε ανθρώπους των κορυφαίων ομάδων. Άνθρωποι που επενδύουν για την ανάπτυξη του μπάσκετ και προσφέρουν για ένα ποιοτικό θέαμα. Συμπληρώνει 30 χρόνια το επαγγελματικό μπάσκετ και έχουμε δει συγκλονιστικούς αγώνες, γενιές αθλητών και θρύλους. Το φετινό πρωτάθλημα έχει μέλλον και αυτό φαίνεται από την ποιότητα. Η ΕΟΚ διοικείται από νέα πρόσωπα, αφήνει πίσω της την διοικητική ανωμαλία. Μόνο αν ενώσουμε δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε.

Συνεργαζόμαστε, δουλεύουμε με γρήγορες πάσες και θέλουμε πολλά και εύστοχα τρίποντα. Προχωράμε σε ρύθμιση ώστε η ποινή στις ΚΑΕ να είναι από 3 έως 5 βαθμούς για την αναστολή του πιστοποιητικού ή τη μη χορήγησή του.
Επιπλέον να τιμωρούνται με έναν βαθμό για την εκπρόθεσμη κατάθεση των εγγράφων.

Εύχομαι ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα με γεμάτες κερκίδες και τήρηση των πρωτοκόλλων. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος με την αντίληψη του ισόβιου προέδρου. Φθάσαμε στην ώρα μηδέν».

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός το πρωτάθλημα της σεζόν 2021-22 αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του στις 2 και 3 του επερχόμενου Οκτωβρίου.

Tags:
ΕΕΑ